Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Buraya da Metrobüs Geliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy İlçesi ile şehir merkezi arasında altyapı çalışmaları devam eden Metrobüs projesinin 2015 yılının ilk yarısında biteceğini, ilk seferin de haziran ayında yapılacağını söyledi.

yapi.com.tr
Buraya da Metrobüs Geliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz, inşaatı devam eden tercihli yol çalışmalarıyla ilgili bilge verdi. Deniz dolgusunun tamamlanmak üzere olduğunu böyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz şunları söyledi:

"Seçimden önce başladığımız hizmetlere doludizgin devam ediyoruz. Birçok projemiz var. Bunlardan bir tanesi de tercihli yol. 2015 yılının Haziran ayına kadar sonuçlarını çok iyi alacağımız, ilk etapta Tekkeköy İlçesi ile şehir merkezi arasında hizmet verecek metrobüs ulaşım sisteminin alt yapısını bitirmek üzereyiz. Seneye yol inşaatını bitireceğiz. Araçlarıyla beraber proje, Haziran 2015’te hizmete girmiş olacak. Şu an bunun omurgasını şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımız Tekkeköy’den bindiği zaman Shell kavşağına, oradan da tramvay ile üniversite kavşağına kadar gidebilecek. Haziran 2015’te de üniversite kavşağı ile Dereköy arasındaki güzergahın inşaatına başlayacağız. Yani önümüzdeki 2- 3 yıl içinde doğu batı istikametinde çalışan tren sistemini mutlaka kuracağız. Samsun böylece Türkiye’nin en uzun sahilinde çalışan modern toplu ulaşım omurgasına da kavuşmuş olacak."

Samsun’u toplu taşımada modern toplumların vazgeçilmez ulaşım konforlarından biri olan metrobüse de kavuşturacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun heyecanını yaşıyoruz. Kentimizin yaşamı yeni bir düzene, şekle ve formata kavuşuyor. Birçok alandaki değişim ve dönüşüm modellerimiz, tek tek hayata geçiyor. Bu yeni yaşamı şehirle bütünleştirmek için toplu ulaşımda raylı sistemin önceki versiyonu olan 220 yolcu taşıma kapasiteli düşünülen metrobüsü hayata geçiriyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/buraya-da-metrobus-geliyor_123754.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!