Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa Organize Sanayi Bölgesi kullanım suyu için arıtma tesisi yapacak

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB)’deki firmaların kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kullan

Ticaret Gazetesi/30.09.2002



ursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB)’deki firmaların kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kullanma suyu arıtma tesisi inşa edilecek.

Günde 50 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi, yaklaşık 5 trilyon liraya mal olacak. Sekiz ayda bitirilecek, tesisin temeli törenle atıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapımına başladığı kullanma suyu arıtma tesisinin temel atma törenine davetli olmalarına rağmen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Çevre bakanı Fevzi Aytekin katılmadı, Bursa Valisi Ali Fuat Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser hazır bulundu.

Geçit Köyü sınırları içerisinde kalan ve Nilüfer Deresi kenarında yer alın ve BTSO’ya ait 119 bin metrekarelik arazinin 56 bin metrekarelik bölümüne inşa edilecek, olan arıtma tesisi yaklaşık 5 trilyon liraya mal olacak.

İşletmeye açılacak olan tesis, OSB’deki firmaların kullanım suyu ihtiyacını karşılayacak.

Arıtma tesisinin temel atma töreninde konuşan BTSO Başkanı Celal Sönmez, 1980 yılından bu yana, OSB’ye hizmet veren mevcut tesisin kalite ve miktar yönünden artık yetersiz kaldığını belirterek bu nedenle böyle bir tesisin yapımına karar verildiğini söyledi.

Tesisin devreye girmesi halinde bölgenin kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını ve kentin su ihtiyacını gideren Doğancı Barajını da rahatlatacağını işaretledi. Törende konuşan Bursa Valisi Ali Fuat Güven de arıtma tesislerinin önemine dikkati çekerek, Nilüfer Deresi’nden alınarak kirli suyunın arttılması ve sanayinin ihtiyacının karşılanmasında kullanılmasının çevreye önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Güven, tesisin örnek teşkil ettiğini de sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursa-organize-sanayi-bolgesi-kullanim-suyu-icin-aritma-tesisi-yapacak_1906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!