Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa Seçim Sonrası Yeni Stadyuma Kavuşacak

Türkiye'nin dördüncü büyük kenti Bursa'da, AK Parti'den yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı Hikmet Şahin'in DP çatısı altında seçimlere girmesi ile ilginç bir propaganda dönemi yaşanıyor. Bir ay öncesine kadar aynı parti altında çalışan AK Parti ve DP adaylarının, 2004-2009 yılları arasında gerçekleşen projelere sahip çıkma yarışı

Referans Gazetesi
Bursa Seçim Sonrası Yeni Stadyuma Kavuşacak

Türkiye'nin dördüncü büyük kenti Bursa'da, AK Parti'den yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı Hikmet Şahin'in DP çatısı altında seçimlere girmesi ile ilginç bir propaganda dönemi yaşanıyor. Bir ay öncesine kadar aynı parti altında çalışan AK Parti ve DP adaylarının, 2004-2009 yılları arasında gerçekleşen projelere sahip çıkma yarışı ve birbirlerine yönelik suçlamaları kentte ilgiyle izleniyor.

AK Parti adayı Recep Altepe, CHP adayı Sena Kaleli ve DP adayı Hikmet Şahin'in ön plana çıktığı propaganda sürecinde adaylar, ulaşım, tarihi yerler ve Uludağ'a yönelik projeleriyle seçmenden oy almak istiyor. Mevcut Atatürk Stadyumu'nun yerine otel ve alışveriş merkezi yapılması yönünde plan hazırlanıp, Büyükşehir Belediyesi meclisine getirilmesi nedeniyle Bursa kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmaya başlanan yeni stadyum konusu da adayların seçim çalışmalarında büyük önem taşıyor. Adaylar, yeni stadyum vaadiyle, Bursaspor taraftarlarına göz kırpıyor.

Ekonomik krizin en fazla etkilediği illerin başında gelen Bursa'da, Recep Altepe ile Hikmet Şahin, ulaşım ve tarihi yerler projeleriyle rekabete soyunurken, Sena Kaleli, peşinen proje açıklamak yerine, seçmene 70 çözüm önerisi sunuyor. Kaleli, projeleri, herkesin katılımcı olduğu, şeffaf bir yapı ile oluşturacağını söylüyor. MHP ise DYP'li eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu ile seçimlere giriyor.
 
Adaylar projelerle atışıyor

Bursa'daki adaylar, projeleri konusunda da birbirlerini kıyasıya eleştirmekten çekinmiyor. Recep Altepe, Hikmet Şahin'i Hanlar Bölgesi projesi için kendisinden esinlenmekle suçlarken, Sena Kaleli'yi de, "Proje ortaya koyamıyor. Projesi olmayan belediye başkanlığı yapmasın" diye eleştiriyor.

Hikmet Şahin ise Recep Altepe'nin "Dişli tren projesi"nin hayal olduğunu öne sürerek, "Dünyada bu trenlerin en uzunu bin 750 metre civarında. Uludağ 8 kilometre, o treni nasıl götüreceksin" diye soruyor. Sena Kaleli de, "Dünyanın ve Türkiye'nin kaynak problemi yaşadığı bir dönemde, hayali bazı projeleri, kâğıt üzerinde açıklayarak projeci olmak, kendini mutlu etmekte midir?" diyerek, Altepe'yi eleştiriyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bursa-secim-sonrasi-yeni-stadyuma-kavusacak_67670.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!