Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa’da Tahliye Süreleri Dolan Dericilerin Elektrikleri Kesildi

Bursa’nın Merkez Osmangazi ilçe belediyesi, “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında daha önce taşınmaları için 30 Haziran’a kadar süre verdiği Tabakhaneler semtindeki deri imalatçılarının elektriğini kestirdi.

Zaman Gazetesi



b>Bursa’nın Merkez Osmangazi ilçe belediyesi, “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında daha önce taşınmaları için 30 Haziran’a kadar süre verdiği Tabakhaneler semtindeki deri imalatçılarının elektriğini kestirdi. TEDAŞ ekiplerine direnmeye kalkan esnafı, polis ve diğer esnaf arkadaşları sakinleştirdi.

Bursa’nın son 20 yıldır sürekli konuşulan sorunlarından biri olan Tabakhaneler bölgesinin taşınmasıyla ilgili konuda önemli bir adım daha atıldı. Osmangazi ve Büyükşehir belediyelerinin, boşaltılması konusunda son iki yıldır 3 kez tebligat yaptığı Tabakhaneler bölgesinde şalter indi. Bölge esnafının işyerlerini tahliye etmemekte ısrar etmesi üzerine Osmangazi Belediyesi ve TEDAŞ ekipleri bölgeye elektrik veren 3 trafonun şalterini indirdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen şalter indirme operasyonu sonucu, bölgedeki işyerlerinin elektriği kesildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 yıl önce bölge esnafı ve Dericiler Kooperatifi yönetimiyle bir toplantı yaparak, bölgenin yerleşim alanları içinde kaldığı için boşaltılacağını ifade etmişti. Altepe, derici esnafının bir an önce Badırga’daki yeni yerlerine taşınmalarını istemiş, bu amaçla tahliye takvimi vermişti. 2006 yılı Haziran ayına süre tanınan işyerlerine Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerince 3 kez yapılan tebligatta dün son noktaya gelindi. Verilen sürelerin dolması sebebiyle, bölgeye enerji veren 3 trafonun şalteri indirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, verilen tüm sürelerden sonra bölgede faaliyet gösteren dericilere 25 gün daha ek zaman tanındığını hatırlattı. “Verilen takvimler doldu, gereğini yapıyoruz. Artık bölgenin yeni planına bakmak lazım.” diyen Başkan Altepe, Badırga ve İstanbul Tuzla’da inşaat başlattığı veya başlatmak üzere ruhsat aldığı için enerjisi kesilmeyen işyerlerinin de yıl sonunda tahliye edileceğini söyledi. Altepe; hem Dericiler bölgesinin kentsel dönüşümünün sağlanması, hem de toplum sağlığını tehdit eden ortamın kaldırılması için herkesin katkıda bulunması gerektiğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursada-tahliye-sureleri-dolan-dericilerin-elektrikleri-kesildi_47253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!