Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa'nın "Nostalji Tramvayı" Geldi

Bursa'da, trafiğin en yoğun olduğu arterlerden kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'ne yapılacak hat için kullanılacak 3 adet "nostalji tramvayı"ndan, ilki Bursa'ya getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içinde toplu ulaşımın tramvay hatlarıyla yapılması yönünde kararlı olduklarını belirterek, bu projenin ilk olarak Cumhuriyet

CNN Türk
Bursa'nın "Nostalji Tramvayı" Geldi

Bursa'da, trafiğin en yoğun olduğu arterlerden kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'ne yapılacak hat için kullanılacak 3 adet "nostalji tramvayı"ndan, ilki Bursa'ya getirildi.

1952 yılında Alman Fuchs Fabrikası'nda yapılan ve 3 yıldır İstanbul'da Kadıköy-Moda hattında kullanılan tramvay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesinin hangarında bakıma alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içinde toplu ulaşımın tramvay hatlarıyla yapılması yönünde kararlı olduklarını belirterek, bu projenin ilk olarak Cumhuriyet Caddesi-Kamberler Parkı arasında uygulanacağını söyledi.

Cumhuriyet Caddesi'nde baştan başa yapılacak tramvay hattı için toplam 3 tramvayın Bursa'ya getirileceğini, bunlardan 2'sinin karşılıklı çalışacağını, birinin de yedekte kalacağını ifade eden Altepe, "Tramvaylardan ilki bugün geldi. Bakım ve onarımı yapılacak. Bu yaz hem raylar döşenecek hem zemin çalışmaları yürütülecek. Hat çalışmaları sürerken, caddedeki bina cepheleri elden geçirilecek. Binaların dışındaki kirlilikler kaldırılacak, tabela kirliliğine son verilecek. Cumhuriyet Caddesi, örnek bir cadde olacak" dedi.

Altepe, Kent Meydanı, Heykel ve Altıparmak bölgesinden geçecek diğer hatla ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü dile getirerek, "Cumhuriyet Caddesi örneği diğer caddelerde de sırasıyla gerçekleştirilecek. Bir yandan caddeler restore edilirken bir yandan da tramvay hatları döşenerek Bursamız çağdaş bir kimliğe kavuşacak. Modern araçlarla kent içindeki ulaşım sağlanmış olacak" dedi.

Altepe, tramvaylarla Bursa'nın hem gürültüden hem de hava kirliliğinden kurtulacağını da söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursanin-nostalji-tramvayi-geldi_78261.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!