Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa’ya, Osmanlı Restorasyonu

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan ve 4 bin yıllık geçmişe sahip Bursa’da yıkılmaya yüz tutan,aralarında sur,medrese,cami,kilise,hamam ve si

NTV-MSNBC
Bursa’ya, Osmanlı Restorasyonu

b>Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan ve 4 bin yıllık geçmişe sahip Bursa’da yıkılmaya yüz tutan,aralarında sur,medrese,cami,kilise,hamam ve sivil mimarlık örneği evlerin bulunduğu bin 800’e yakın tarihi yapı, yeniden canlanacak.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Mimarlık Fakültesi ve Mimarlar Odası’yla ön protokol imzalayan merkez Osmangazi Belediyesi, bu kapsamda tarihi yapıların rölevelerinin çıkarılması için çalışma başlattı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya kimliğini veren tarihi yapıların yaklaşık yüzde 80’inin Osmangazi’de bulunduğunu belirterek, bunun çok önemli bir tarihi ve kültürel birikim olduğunu söyledi.
Tarihi ve kültürel mirasa yeteri kadar ilgi gösterilmediğini ifade eden Altepe, sivil-resmi ayrımı gözetmeden her türlü tarihi yapıyı yeniden kazanmayı amaçladıklarını kaydetti. Altepe, bu çerçevede yıkılmak üzere olan ve etrafa tehlike saçan, estetik ve güvenlik sorunu yaratan yapılarla ilgili acil çalışma başlattıklarını, ancak işin sadece belediye imkanlarıyla yapılamayacağını gördüklerini ifade etti.
Bütün sivil toplum örgütleriyle irtibata geçtiklerini ve Türkiye’deki tüm mimarlık fakültelerine tekliflerini ilettiklerini söyleyen Altepe, olumlu yanıt aldıklarını belirtti.

“ÖNCÜ BELEDİYE OLMAK İSTİYORUZ”
Bursa’nın, bu konuda İstanbul ile pilot bölge olmasını sağladıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kendilerine her türlü desteği vereceğini anlatan Altepe, “Yeter ki biz altyapı projelerini layıkıyla yapalım ve onlara sunalım. Onlar da destek aşamasına gelsin. Çalışmalarımızı hızlandırdık. Türkiye’de öncü belediye olmak istiyoruz. Kent merkezini komple ayağa kaldıracak, birbirini tamamlayan projeler inşallah 5 yıl içinde gerçekleşecek” dedi.

MADDİ DESTEK ŞART
Altepe, proje desteği verdikleri tarihi yapılardan onarım ve inşaat aşamasında, diğer yapılardan tahsil edilen altyapı payının alınmamasının kararlaştırıldığını da ifade ederek, şöyle devam etti: “Ankara’daki girişimlerimiz, bu tarihi binaların ayağa kaldırılmasıyla ilgili maddi destek çalışmalarıydı. Resmi projelere resmi kurumlardan, sivil projelere de Toplu Konut İdaresi ve diğer kurumlardan olmak üzere, hepsine maddi destek ile bu yapıları ayağa kaldırmak istiyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursaya-osmanli-restorasyonu_16067.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!