Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bütçeye Gülümseten Benzetme

İzmir İl Genel Meclisi’nin 2010 bütçesi görüşülmeye başlandı. İlk güne birbirinden ilginç benzetmeler damga vurdu, gülümsetti. Genel Sekreter Yakup Vatan, 91 milyon lira olarak öngörülen bütçe için önce, "Nur topu gibi bebek", ardından da, "Rejim yapan manken" dedi.

Milliyet Gazetesi
Bütçeye Gülümseten Benzetme

İzmir İl Genel Meclisi’nin 2010 bütçesi görüşülmeye başlandı. İlk güne birbirinden ilginç benzetmeler damga vurdu, gülümsetti. Genel Sekreter Yakup Vatan, 91 milyon lira olarak öngörülen bütçe için önce, "Nur topu gibi bebek", ardından da, "Rejim yapan manken" dedi. Vatan, "Milimetrik hesaplar yaparak hazırladık. Ancak hesapta olmayan bazı mevzuat ve tatbikat uygulamaları yüzünden bütçe sürekli açık veriyor. Bazı müdürlükler öyle büyük beklentiler içine girmişler ki, bizden dilenmek yerine kendilerini amir pozisyonunda görüp emrediyorlar. Ben harcayayım yiyeyim mantığıyla hareket ediyorlar. 2010 tasarruf yılı olacak. Ancak bunu yaparken rejim yaparken ölen mankenler durumuna düşmemek lazım" dedi.

Başkan Serdar Değirmenci de geçmişteki bütçeleri "Yağma Hasan’ın böreğine" benzetti, şöyle konuştu: "Merkezi idareyi ilgilendiren bazı kurumların giderlerinin Özel İdare tarafından karşılanmasını doğru bulmuyoruz. Statların temizliğini ve güvenliğini bizim verdiğimiz paralarla sağlıyorlar. Ancak, gelirleri bakanlığa gidiyor. Bunun gibi pek çok örnek var. Kanunda olmamasına, başka illerde uygulanmamasına rağmen İzmir’de böyle bir uygulama var. Yağma Hasan’ın böreği gibi bütçe yağmalanmış."

2010 bütçesi, oybirliğiyle komisyonlara sevk edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/butceye-gulumseten-benzetme_74053.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!