Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Büyük Cami Planına Onay

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karşıyaka Mavişehir’de Diyanet’e tahsis edilen arazide cami projesinin planlarını onayladı. Mavibahçe AVM’nin hemen arka tarafında yapılacak caminin inşaatına kısa süre içinde başlanacak.

yapi.com.tr
Büyük Cami Planına Onay

İzmir’in Karşıyaka İlçesi sınırlarında Mavişehir Bölgesi’ne hitap edecek cami projesinin hazırlıkları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait 2 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri yapılan 8 bin 600 metrekare alanın imar planlarını onayladı. Buna göre, bölgeye büyük bir cami inşa edilecek.

Mavişehir Mavibahçe’nin karşısında bulunan okulun arka tarafındaki Cengiz İnşaat’ın yeni projesine bitişik konumda yapılacak cami Karşıyaka Belediyesi’ne ait Taypark’ın da hemen dibinde olacak. Burada, yoğun yapılaşma ve konut projelerinin yükselmesi nedeniyle cami inşaatına gereksinim olduğu değerlendirilmişti.  Cami inşaatıyla ilgili çalışmalar kısa sürede başlayacak.

Süreç nasıl işledi?

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, TOKİ tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 18 Ağustos 2012’de imar planı uygulaması yaptığı alan bir yıl sonra Defterdarlık Milli Emlak Daire Başkanlığı’nın oluruyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Ancak Mavişehir Yerleşimi Toplu Konut Alanı sınırı ilanına yönelik verilen iptal kararı gerekçe gösterilerek, söz konusu planlar İzmir 1.İdare Mahkemesi’nce 10 Nisan 2014’te iptal edildi.  İptal kararı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili alanın plansız kalması ve yetkinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi gerekçeleriyle bölgeye ilişkin Nazım İmar Planı Revizyonu hazırlandı. Plan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17 Ekim 2014 günü onaylandı. Planda, tahsis bilgisi yer almadığı için cami olarak ayrılan yer “yeşil alan” olarak ilan edildi.  Ardından, Danıştay plana açılan iptal kararını bozdu ve tekrar eski planı geçerli kıldı.  Karar, Toplu Konut Alanı statüsünü alana yeniden kazandırdı ve yetki yeniden TOKİ’ye geçti. Defterdarlık bu kez 25 Mart 2016 tarihinde yeniden Diyanet’e tahsis yaptı. Sonuç olarak, yürürlükte herhangi bir planı bulunmayan alanda, ihtiyaçlar ve tahsis süreci de göz önünde bulundurularak,  bölge “Dini Tesis” kullanımı kazandırmak amacıyla yeni bir imar planı önerisi hazırlandı. Plan, ise bakanlığın yetkisini kullanarak re’sen onaylandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuk-cami-planina-onay_157999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!