Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyük Çevre Projesi

Akdeniz Havzası'nın en önemli kıyı eko sistemlerinden biri olan ve 110 kilometrelik kıyı şeridine sahip Çukurova Deltası Biyosfer Rezervi Planlamas

Akşam



b>Akdeniz Havzası'nın en önemli kıyı eko sistemlerinden biri olan ve 110 kilometrelik kıyı şeridine sahip Çukurova Deltası Biyosfer Rezervi Planlaması Projesi, son aşamaya geldi.

Çukurova Deltası Biyosfer Rezervi Planlaması Projesi'ni yürüten Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Altan, deltada değişik niteliklerde koruma statüleri bulunmasına rağmen, bütüncül bir koruma sisteminin bugüne kadar oluşturulamadığını bildirdi. Altan, plajlar, kumullar, lagünler ve sulak alanları ile çok zengin bir peyzajı içeren ve olağanüstü biyolojik çeşitliliğe sahip deltanın, Avrupa Birliği LIFE Programı'nca desteklendiğini bildirdi.

MAYISTA TAMAM

Çalışmalarına 2000 yılında başlanan projeyi 15 Mayıs 2004'de tamamlamayı planladıklarını belirten Türker Altan, şunları söyledi: ''Çukurova Deltası, yaklaşık 110 kilometrelik doğal kıyı kesimiyle eşine ender rastlanır biyolojik çeşitlilik, habitat ve biyotop özelliklerine sahip bir kıyı ekosistemidir. Tuzla, Akyatan, Ağyatan ve Yumurtalık lagünleri ve çevresindeki sulak alanlar, tuzlu çayırlık ve tuzlu bataklıklar, su kuşları için önemli habitatlar içermekte, her yıl 200 bin kadar su kuşunun kışlamasına olanak vermektedir.'Altan, projeyle deltanın biyolojik çeşitliliğinin saptanarak biyotop haritalaması ve bunu temel alan bir koruma planlaması ile değişik koruma-kullanım yoğunluğuna sahip bölgeleme planlaması yapıldığını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuk-cevre-projesi_10316.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!