Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyük Kanal Projesi'nde Son Aşamaya Gelindi

İzmir Körfezi'nin kirlilik sorununu çözmek amacıyla hazırlanan Büyük Kanal Projesi'nde son aşamaya gelindi. Yaklaşık 680 milyon dolara malolan proje,

Dünya



zmir Körfezi'nin kirlilik sorununu çözmek amacıyla hazırlanan Büyük Kanal Projesi'nde son aşamaya gelindi. Yaklaşık 680 milyon dolara malolan proje, 15 Ekim 2002 tarihinde yapılacak Narlıdere'deki Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışıyla tamamlanmış olacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir'in en büyük projesi olan Büyük Kanal Projesi'nin tamamlanması nedeniyle 15-20 Ekim 2002 tarihleri arasında Körfez Bayramı düzenleyeceklerini söyledi. Büyük Kanal Projesi'nin tamamlanmasıyla ilgili Meles Deltası'nda İZSU Genel Müdürü Hasan Fehmi Mani ve İZSU yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Piriştina, "İzmir'de bir rüya gerçek oluyor. Bu projeye emeği geçen eski yönetime, İZSU çalışanlarına ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu projemizle İzmir Körfezi'ne evsel ve endüstriyel kirlilik akışı duracak. Bizim sorumluluk alanımız dışında kirlilik yaratanları da gerek mevzuat değişiklikleriyle gerekse yapacağımız prokokollerle engelleyeceğiz" dedi.

İzmir Körfezi canlandı

İzmir Körfezi'nin eski canlılığına kavuştuğuna dikkat çeken Piriştina, projenin başlangıç tarihinin 1962 yılı, bitiş tarihinin ise 15 Ekim 2002 olacağını ifade etti.

Büyük Kanal Projesi'nin Çiğli Arıtma Tesisi, kuşaklama kanalı, 95 kilometre uzunluğunda kollektör hattı, 4 adet pompa istasyonundan oluştuğunu anlatan Piriştina, şu bilgileri verdi:

"Büyük Kanal Projesi'nin 1. etabı için yaklaşık 600 milyon dolar harcanmış olup, 1. etap yatırımları projenin büyüklüğü açısından üçte birini oluşturuyor. Proje kapsamında toplam uzunluğu 159 kilometre olan 61 adet dere ıslah edildi. Dere ıslahları için de toplam 26 milyon 800 bin dolarlık bir harcama yapıldı. Kanalizasyon şebekeleri için 1999-2002 tarihleri arasında 16 milyon 700 bin dolar, yağmursuyu hatları için de 6 milyon 29 bin dolar harcandı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuk-kanal-projesinde-son-asamaya-gelindi_2080.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!