Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyük Yeni Han’da Şenlik Var

İstanbul’un tarihi hanlarının güzelliklerini yeni kuşaklara aktarmayı amaçlayan ‘Medeniyet Geçitleri-Han ve Pasaj Şenliği’nin ilki 8 Kasım Cumartesi Eminönü’ndeki Büyük Yeni Han’da yapılacak. İstanbul Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Tekfilm işbirliğiyle düzenlenen şenlik, daha sonra İstanbul 2010 kapsamında Narmanlı ve Abud Efendi Han ile Hazzo

Radikal Gazetesi



İstanbul’un tarihi hanlarının güzelliklerini yeni kuşaklara aktarmayı amaçlayan ‘Medeniyet Geçitleri-Han ve Pasaj Şenliği’nin ilki 8 Kasım Cumartesi Eminönü’ndeki Büyük Yeni Han’da yapılacak. İstanbul Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Tekfilm işbirliğiyle düzenlenen şenlik, daha sonra İstanbul 2010 kapsamında Narmanlı ve Abud Efendi Han ile Hazzo Pulo ve Suriye Pasajı’na taşınacak.

Saat 12.00’de İstiklal Caddesi, Eminönü ve Sultanahmet meydanlarındaki sokak etkinlikleriyle başlayacak Medeniyet Geçitleri, saat 15.00’ten itibaren Büyük Yeni Han’da devam edecek. İlk olarak Hintçe, Farsça, Türkçe, İbranice, Yunanca, Lazca ve Kürtçe şarkılar söyleyen Koptu Kervan sahneye çıkacak. Santur odaklı şarkılara yer veren grup Kara Güneş’in  ardından kanuni Bülent Sesler’le devam edecek etkinlik, etnik müzik grubu Günyüzü ve etnik blues yapan Grup Zamansız’ın konserleriyle sona erecek. Büyük Yeni Han, 1794’te dönemin ünlü mimarı Tahir Ağa tarafından yapılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuk-yeni-handa-senlik-var_64459.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!