Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükçekmece TV kulesi İftar Davetiyle Görücüye Çıktı

Büyükçekmece'de kurulan dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 4'üncü büyük kulesi, "Endem Televizyon Kulesi''nin her şeyiyle dijital yayınlara hazır olduğu açıklandı. Önceki akşam verdiği iftar davetiyle kuleyi basına ve kamuoyuna açan Belediye Başkanı Hasan Akgün, Endem İnşaat tarafından yapılan kulenin dijital yayın kararı verilmesi halinde yaklaşık 150

Zaman Gazetesi
Büyükçekmece TV kulesi İftar Davetiyle Görücüye Çıktı

Büyükçekmece'de kurulan dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 4'üncü büyük kulesi, "Endem Televizyon Kulesi''nin her şeyiyle dijital yayınlara hazır olduğu açıklandı. Önceki akşam verdiği iftar davetiyle kuleyi basına ve kamuoyuna açan Belediye Başkanı Hasan Akgün, Endem İnşaat tarafından yapılan kulenin dijital yayın kararı verilmesi halinde yaklaşık 150 TV kanalına yayın yapabilecek durumda hazır olduğunu söyledi. Endem Televizyon Kulesi'ni basına tanıtan Akgün, kulenin, Türkiye'nin gerçek manada ilk ve tek kulesi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin AB sürecinde bu tip yapıtlara ihtiyacı var.'' dedi.

Basın mensuplarını ve diğer misafirlerini kulenin döner restoranında ağırlayan Başkan Akgün, "Kulenin bulunduğu bölgede kaymalar olduğu'' şeklindeki haberlere de cevap verdi. "Bu kulenin yapım şekli, yapım tekniği özel bir teknoloji içeriyor." diyen Başkan Akgün, 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılırken, 'bir tehlike var mı, yok mu?' diye en üst düzeyde uzmanlardan görüş alındığını vurguladı. Deniz seviyesinden 430 metre yükseklikte iftar vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Akgün, buradaki ilk aktivitede yer alan konukların isimlerinin daha sonra sergileneceğini söyledi.

Dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 4'üncü büyük kulesi olan Endem Televizyon Kulesi kompleksinde 3 bin kişilik konferans salonu, TV stüdyoları, 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezleri ve 750 kişilik döner restoran yer alıyor. 2009'da tamamlanması planlanan 235 metre yüksekliğindeki kulenin yapımında 8 bin metreküp beton, 900 ton demir, 650 ton çelik kullanıldığı ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyukcekmece-tv-kulesi-iftar-davetiyle-gorucuye-cikti_63841.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!