Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Deprem Geliyor ama Paramız Yok

Büyükşehir Kamuyu Zarara Uğrattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı işleri Müdürlüğü'nün, kamulaştırma ve yasal prosedür düzenlemesi gerçekleştirmeden, usulsüz sözleşme yaptığı projelerden dolayı kamuyu 50 milyon YTL'den fazla zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Birgün Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı işleri Müdürlüğü'nün, kamulaştırma ve yasal prosedür düzenlemesi gerçekleştirmeden, usulsüz sözleşme yaptığı projelerden dolayı kamuyu 50 milyon YTL'den fazla zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Yapı İşleri Müdürlüğü, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde, birçok meydan düzenlemesi, kaldırım ve istinat duvarı ve aydınlatma sözleşmesi gerçekleştirdi. Ancak söz konusu sözleşmelerde, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun şeffaflık, saydamlık ve eşitlik tutumuna sadık kalınarak ihaleye çıkılmasına yönelik temel hükümlere aykırı davranılmasının yanı sıra, yine aynı kanunun, 'Kamulaştırılarak İhaleye Çıkılması' gibi çok açık olan hükümlerine de uyulmadığı anlaşıldı.

12 milyon YTL zarar
İBB Yapı işleri Müdürlüğü'nün kanuna aykırı ihale sözleşmesi yaptığı ilçelerin başında, Kağıthane Meydanı, 'Meydan ve Park Düzenlemeleri'ne ilişkin ihale geliyor. Müdürlüğün, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun, 5. Ma-desi'nin -c- bendinde yer alan, 'Herhangi bir mülkiyiet kamuştırılmadan ve veya uygulama projesi yapmadan ihaleye çıkılamaz' hükmünü çiğneyerek, 12701 sıra numarası ile, 28.03.2006 tarhinde Kağıthane'de ihaleye çıktı.

Aradan 17 ay geçmesien rağmen, meydan düzenlemesinin gerçekleştirileceği mülkiyetle ilgili kamulaştırılma yapılmadğı için kamunun gerek hizmetlerin aksaması açısından, gerekse sözleşme bedeli olan 34 milyon YTL'nin, 17 aylık yasal faizine tekabül eden 12 milyon YTL ile ile birlikte ödenmesi açısından, büyük zarar uğratıldığına dikkat çekildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehir-kamuyu-zarara-ugratti_56345.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!