Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir Otogar - Bağcılar Hafif Metrosunun Temelini Attı

İstanbul Otogar - Bağcılar raylı taşıma sistemi temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ve beraberindekiler tarafından atıldı.

İBB



emel atma törenine Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Beylikdüzü ve Hadımköy Belediye Başkanları, Esenler Kaymakam Vekili Selman Yenigün, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ramazan Evren, Genel Sekreter Yardımcıları Mihmail Mangan, Muammer Erol, IETT Genel Müdürü Muammer Kantarcı ile vatandaşlar katıldı.

20 ayda tamamlanacak proje kapsamında otogarda yarım kalan viyadük tamamlanacak. Otogar - Mahmutbey arasındaki 4.4 km uzunluğunda hafif raylı sistem hattı inşaatı yapılacak.

Projede Esenler, Esenler Son Durak, Çinçin ve Bağcılar olmak üzere 4 metro istasyonu bulunuyor. 2003 yılında ihale edilen işin bedeli 173 milyon 358 bin Dolar.

Başkan Topbaş: "İstanbul'un ulaşım sorununu çözüyoruz."

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul'un en önemli problemi olan ulaşım sorununu çözmek için ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek "dünyanın ikinci metrosu daha 19. yüzyılda İstanbul Galatarasay'da inşa edildi, fakat bu çalışmanın devamı gelmedi. Şimdi birikmiş olan bütün bu problemleri bir anda çözmemiz imkansız, ancak zaman ve kaynak harcayarak bütün problemlerini çözüyoruz. İstanbul'un 46 m olan raylı sistemine 80-90 km daha ekleyeceğiz." dedi.

İstanbul'un halkı ile bütünleşmiş bir hükümet ve yerel yönetime sahip olduğundan dolayı çok şanslı bir dönem yakaladığını ifade eden Başkan Topbaş 2009'da tamamlanacak tüp geçite entegre olacak olan banliyö hatlarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2-3 yıl içinde Çorlu'ya ulaştırılacağını ve modernleştirileceğini dile getirdikten sonra bu hatları Ulaştırma Bakanlığı'ndan Büyükşehir Belediyesi'nin devralacağını açıkladı.

İstanbul'da her ay 10 kavşak ihalesi gerçekleştirerek bir buçuk yıl içinde 100 kavşak inşaatını tamamlayacaklarının müjdesini veren Başkan Topbaş, sorumluluklarının farkında olarak İstanbullulara hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Temeli atılan Otogar - Bağcılar raylı sisteminin en kısa zamanda Olimpiyat köyüne kadar uzatacaklarını, çalışmaları süren Bakırköy - Beylikdüzü raylı sistem hattını da gelecekte Silivri'ye kadar uzatacaklarını dile getiren Topbaş raylı sistemlerin tamamlanmasıyla, İstanbulluların Asya ve Avrupa arasında kesintisiz, kısa sürede ve konforlu seyahat etme imkanına kavuşacaklarını ifade etti.

Konuşmasının sonunda inşaatı yapan müteahit firmanın temsilcisini kürsüye davet eden Topbaş, firma temsilciyle vatandaşların önünde süre ve hizmet pazarlığı yaptı. Projede 24 ay olan raylı sistem inşaat süresini 20 aya indirten Başkan Topbaş müteahhit firmadan 1 milyon 750 bin Dolar tenzilat sözü aldı. Müteahhit firma temsilcisi, ayrıca Başkan Topbaş'a Bağcılar ve Esenler'de ikişer, Küçükçekmece'de de 1 tane okul inşaatı yapma sözü verdi.

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ve Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ve Esenler Kaymakam Vekili Selman Yenigün, ilçelerindeki çok önemli trafik problemini çözdüğü için Topbaş'a teşekkür ettiler ve hayırlı olması dileklerini dile getirdiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına projeyi gerçekleştiren IETT Genel Müdürü Muammer Kantarcı ise Otogar - Bağcılar hattının Olimpiyat köyüne kadar uzatarak İstanbul'u Olimpiyatlara hazır hale getireceklerini söyledi.

Kantarcı "Olimpiyat'ı İstanbul'a kazandıracak bir projenin temelini atıyoruz. Bu proje tamamladığında olimpiyatlar için ulaşım sorunu kalmayacak ve olimpiyatları İstanbul'a kazandıracağız."diye konuştu.

Konuşmaların ardından Otogar - Bağcılar hattının temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı. Başkan Topbaş, ayrıca temel harcına bugün tarihli ve yatırım hakkında bilgiler bulunan bir levhayı attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehir-otogar---bagcilar-hafif-metrosunun-temelini-atti_27772.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!