Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir’den 18 Km Altyapı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Başkent’in önemli merkezlerinden Kızılay, Sıhhiye ve Ulus’ta başlattığı çalışmalar ile bölgedeki 18 kilometrelik alt yapı sistemini yenilediği bildirildi.

Hürriyet Ankara
Büyükşehir’den 18 Km Altyapı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Başkent’in önemli merkezlerinden Kızılay, Sıhhiye ve Ulus’ta başlattığı çalışmalar ile bölgedeki 18 kilometrelik alt yapı sistemini yenilediği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün trafik ve insan yoğunlunun yaşandığı söz konusu bölgelerde zor bir çalışma sürdürdüğü belirtilerek, alt yapı sisteminin yenilenmesinin ardından bölgedeki pis su, yağmur suyu ve içme suyu sorunlarının çözüme kavuşacağı kaydedildi.
Açıklamada, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinler alınarak yürütülen çalışmaların sezon sonuna kadar tamamlanacağı belirtilerek, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, süratli bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımızın sonunda, Ankara’nın en önemli merkezlerindeki alt yapı sorunları baştan sona çözüme kavuşmuş olacak” ifadelerine yer verildi.

Borular yetersiz kalıyor

Çalışmalara başlamadan önce Ulus’ta, özellikle Rüzgarlı Sokak ve civarında mevcut bir yağmur suyu hattı bulunmadığı bilgisi verilen açıklamada, bu bölgede her yağmurdan sonra kanalizasyon borularının çapının yetersiz kaldığı ve sık sık tıkanmalar yaşandığı için suların caddede biriktiği hatırlatıldı.

Meşrutiyet, Anafartalar, Necatibey, Strazburg, Milli Müdafaa, Ordu, Adnan Saygun, Sanayi, Ş. Teğmen Kalmaz (Posta), Alsancak, Denizciler Caddeleri başta olmak üzere, Ulucanlar ve çalışma yapılan bölgelerin civarlarındaki pek çok yerde alt yapı yenilemelerinin süratle devam ettiği vurgulanan açıklamada, “Sezon sonuna kadar tüm çalışmalarımızı tamamlamış olacağız ve bu bölgelerin içme, atık ve yağmur suyu hatlarını baştan sona yenileyeceğiz” denildi.

Çalışma var ama tarihi belirsiz

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde başlanacak yol çalışmaları öncesinde sürücüleri bilgilendirmek amaçlı bazı üst geçitlere afiş astı. Ancak afişlerdeki tarih bölümünün boş olması kafaları karıştırdı.  Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri bilgilendirmek amacıyla astığı afişte vatandaşlara şu uyarıda bulundu: “Sayın sürücüler, ... tarihleri arasında Atatürk Bulvarı üzerinde yol çalışması yapılacaktır. Alternatif güzergahları tercih ediniz.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehirden-18-km-altyapi_81701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!