Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyükşehir’den İstanbul’a Yeni Yer Altı Otoparkları

Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde zemin altı ve katlı otopark yapılması için ihaleye çıkılmasını öngören Altyapı Hizmet ile Trafik Komisyonu’nun ortak raporlarını kabul etti.

ibb.gov.tr



b>Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde zemin altı ve katlı otopark yapılması için ihaleye çıkılmasını öngören Altyapı Hizmet ile Trafik Komisyonu’nun ortak raporlarını kabul etti.

Buna göre, Beykoz İlçesi Kavacık Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik alana, Eminönü İlçesi Mercan Mahallesi’nde de 1600 metrekarelik alan birer katlı otopark yapılacak. Otoparklar, 30 yıl süreyle intifa hakkı karşılığı ve üst kullanım hakkı verilmeksizin ihale edilecek.

Belediye Meclisi, ayrıca Güngören İlçesi’nde Ali Rıza Gürcan Caddesi, Park Sokak’ta 2 bin 600 metrekarelik, yine aynı cadde de Gürpınar Sokak’ta 2 bin 300 metrekare, Muratlı Sokak’ta 2 bin metrekare ve Lalebahçe Sokak’ta da 2 bin 600 metrekarelik alana zeminaltı otopark yapılmasına onay verdi. Söz konusu otoparklar da 30 yıl süreyle intifa hakkı karşılığı ve üst kullanım hakkı verilmemek şartıyla ihale edilecek.

Öte yandan Meclis, Beyoğlu İlçesi’ndeki Cihangir katlı otoparkının da yıkılıp yeniden yapılmasını kararlaştırdı. Otoparkın yıkım masrafları ve yeniden yapımı Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden İSPARK A. Ş. tarafından karşılanacak. Şirket bunun karşılığında otoparkı 30 yıl süreyle işletecek ve ilk beş yıl brüt cirodan yüzde 5, sonraki yıllarda da yüzde 10 pay alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuksehirden-istanbula-yeni-yer-alti-otoparklari_51948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!