Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buz Pateni Pisti Trilyonları Eritti

İstanbul Silivrikapı’da önce yüzme havuzu, daha sonra da buz pateni salonu olarak planlanan tesis, 18 yıldır trilyonları yuttu, ancak hálá hizmete

Hürriyet
Buz Pateni Pisti Trilyonları Eritti

b>İstanbul Silivrikapı’da önce yüzme havuzu, daha sonra da buz pateni salonu olarak planlanan tesis, 18 yıldır trilyonları yuttu, ancak hálá hizmete açılamadı.

FATİH Belediyesi’nin açtığı ihalenin 18 yıl önceki anahtar teslim bedeli 620 milyon 745 bin liraydı. O günlerde 1 dolar 760 liraydı. İlk ihalenin bedeli, bugünkü rakamlarla 1 trilyon 225 milyar lirayı buluyor. Tesise bugüne kadar yaklaşık 6 trilyon lira harcandığını belirten Gençlik ve Spor Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, tesisin hizmete açılması için yaklaşık 3 trilyon liraya daha ihtiyaç olduğunu söyledi.

Fatih Belediyesi tarafından 1986 yılında Silivrikapı’da yüzme havuzu tesisi olarak temeli atılan tesis, 1995 yılında yapılan protokolle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Buz pateni salonuna çevrilmesine karar verilen tesis inşaatı, uluslararası buz pateni pisti ölçülerine ulaşılması amacıyla genişletildi.

İl Müdürü Tamer Taşpınar, buz pateni salonu için Silivrikapı’nın yanlış bir seçim olduğunu söyledi.

İhale Ergun Gürsoy’da

Tesisin tadilatı için Galatasaray 2’nci Başkanı Ergun Gürsoy’un şirketi Gürsa İnşaat Limited Şirketi ile anlaşıldı. İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, firmanın çalışmaları kalitesiz yaptığının İTÜ ve ODTÜ tarafından hazırlanan iki ayrı raporla saptandığını vurguladı. Raporlarda, binanın güçlendirilmesi ya da yeniden imal edilmesi gerektiği belirtilirken, binanın çatısının da 1998 Deprem Yönetmeliği’nde öngörülen güvenliği sağlamadığına dikkat çekildi. Yapıda çıkan aksiliklerin müteahhit firmaya bildirildiğini söyleyen Taşpınar, ‘Sponsor bularak inşaata devam etmemiz lazım. Burayı yaptırabilmek için Kadir Topbaş ile de görüştüm. Kendisi yardımcı olacağını söyledi’ diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buz-pateni-pisti-trilyonlari-eritti_13048.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!