Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çam Ağaçları Metrobüs Kurbanı

İstanbul'un ulaşımını rahatlatmak amacıyla Zincirlikuyu'dan Söğütlüçeşme'ye uzatılan metrobüs hattının devam eden inşaatı, özellikle sabah ve akşam saatlerinde iki yaka arasında seyahat eden yolcular için tam bir kabusa dönüştü. Boğaz Köprüsü giriş ve çıkışlarında, inşaat çalışmaları nedeniyle kapatılan şerit trafiği olumsuz etkiliyor. Yaşanan tüm

yapi.com.tr
Çam Ağaçları Metrobüs Kurbanı

İstanbul'un ulaşımını rahatlatmak amacıyla Zincirlikuyu'dan Söğütlüçeşme'ye uzatılan metrobüs hattının devam eden inşaatı, özellikle sabah ve akşam saatlerinde iki yaka arasında seyahat eden yolcular için tam bir kabusa dönüştü. Boğaz Köprüsü giriş ve çıkışlarında, inşaat çalışmaları nedeniyle kapatılan şerit, trafiği olumsuz etkiliyor. Yaşanan tüm bu olumsuzlukların yanında, metrobüs yolunu açmak için kesilen çam ağaçlarıyla da tam bir çevre katliamı yaşanıyor.

"Kentsel despotluk"

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp,  metrobüsün sağladığı faydaların yanında zararlarının daha ağır bastığını söyleyerek "İnşaatı biten yerlerde şeritler daraltıldı, hız limiti aşağıya çekildi, Anadolu tarafında E-5 (D-100) darmadağın, her taraf betonlaştı. Ancak içimi en çok cızlatan husus metrobüse yol açmak için yüzlerce çamın kesilmesi oldu" dedi.

Yaşananların tam bir "kentsel despotluk" örneği olduğunu belirten Alp, "'Ben yaptım oldu' zihniyeti hortladı" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cam-agaclari-metrobus-kurbani_66537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!