Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Cam ile İlgili Çalışmaya Başladığımdan Bu Yana Camı Görmüyorum, Camdan Yansımaları Görüyorum"

"Float Glass / Düz Cam" üretim teknolojisinin yaratıcısı Pilkington, 30 Mart 2011 Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlediği 'Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar' konferansıyla cam teknolojisindeki yenilikleri ve buluşlarını, enerji verimliği, güvenlik ve tasarım başlıklarını Türk inşaat sektörü ile paylaştı.

yapi.com.tr
"Cam ile İlgili Çalışmaya Başladığımdan Bu Yana Camı Görmüyorum, Camdan Yansımaları Görüyorum"





"Yangın güvenliği ve cam"

Konferansın son konuşmacısı olan Christian Seibt, "Yangın Güvenliği ve Cam" başlıklı konuşmasında yangına karşı geliştirilen koruma ünitelerinden bahsetti. 'Pyrostop', 'Pyrodur' ve 'pyroclear' olmak üzere bu alanda 3 farklı tip ürünün mevcut olduğunu aktaran Seibt, yangından korunan camların insanları yangından koruyabilmesinin önemine vurgu yaptı. Bu tip bir camın çerçeve sisteminin onaylı olmasının gerekliliğine değinen Seibt, aynı zamanda camın ve çerçeve sisteminin yapının inşa sistemine uygun olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Yangın sırasında camın orta kısmının ısındığını, çerçeveye yakın olan kısmının ise ısı anlamında daha düşük dereceye sahip olduğunu bu durumun karşılıklı bir basınca neden olduğunu anlatan Seibt, iki bölüm arasındaki ısı farkının 40 derecenin üzerine çıkması halinde camın çatladığını ve akabinde çöktüğünü belirtti. Seibt,'Pyroclear' camın temel güvenliği sağladığını, 30-60 dakikalık koşullar için önerildiğini; 'Pyrostop' camın çok katmanlı olduğunu ve termal yalıtım sağladığını ve 30-60-90-180 dakikalık koşullar için önerildiğini;  'Pyrodur' camın ise yine çok katmalı olduğunu, sıcaklık radyasyonunu düşürdüğünü ve sadece Hollanda’da kullanıldığını anlattı.

Yangına dirençli camın çeşitli bina uygulamalarında kullanılabileceğini ifade eden Seibt, bu anlamda aleve dirençli çerçevenin önemine değindi ve bu anlamda ısı radyasyonunun azaltılmasının önemli olduğunu vurguladı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/cam-ile-ilgili-calismaya-basladigimdan-bu-yana-cami-gormuyorum-camdan-yansimalari-goruyorum_86557.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!