Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cam Teknolojisindeki Yenilikler Konuşuldu

Düz Cam (Float Glass) üretim teknolojisinin yaratıcısı Pilkington, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleştirdiği konferansla, cam teknolojisindeki yenilikleri ve buluşlarını; enerji verimliği, güvenlik ve tasarım başlıkları altında Türk inşaat sektörüyle paylaştı.

yapi.com.tr
Cam Teknolojisindeki Yenilikler Konuşuldu

Pilkington tarafından ilki Mart 2011’de düzenlenen “Yapısal Camlarda Yeni Teknoloji ve Buluşlar” başlıklı konferansın ikincisi, 2 Nisan’da YEM’de gerçekleştirildi. Konferansta, yapısal cam teknolojileri üzerinden, çevre uyumlu akıllı binalarda cam uygulamaları ile NSG-Pilkington'un teknolojiye katkıları tartışıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Met Cam Genel Müdür Ahmet Edipoğlu, Pilkington ile kısa bir bilgi verdi ve şunları katardı: “Pilkington, bugün dünyada dört kıtada, 16 ülkede, yaklaşık 40 üretim hattıyla üretimde şu anda birinci durumda. Türkiye’ye çok önem veriyoruz; gerek inşaat firmalarının büyümesi gerekse altyapı firmalarına olan gereksinim bizi Türkiye’deki pazar konusunda yeniden düşünmeye ve bu pazarı artırmaya sevk etti. Bu nedenle bilgilendirme toplantılarını daha çok yapma azmindeyiz. Bundan sonra her yıl yapmak niyetindeyiz” dedi.  

Pilkington Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Stephan Weidner, “NSG-Pilkington’da Yeni Cam Kaplama Teknolojileri” başlıklı sunumunda Pilkington’un yalıtılmış cam, antireflektiv/yansıtmayan cam ve yüksek yansımalı cam ile ilgili bilgiler verdi; bu camların kullanım alanlarını örneklerle gösterdi. Weidner; yalıtılmış camın, dışarıdan gelen gün ışığını içeriye daha fazla alabilmek için ışık geçişini %4 artırdığını belirtti. Antireflektiv, yansıtmayan kaplamalı camların spor salonları, araba galerileri, müzeler ve hayvanat bahçelerinde özellikle tercih edildiğini vurguladı ve şunları söyledi: “Antireflektiv camların en çok kullanıldığı alanlardan bir tanesi müzeler. Çünkü müzelerde, camdaki yansımayı değil içerideki nesneyi görmek istersiniz. Hayvanat bahçelerinde de kullanılıyor, çünkü hayvanlar, camda kendi yansımasını gördüğünde korkabiliyor. Düşük yansımalı cam kullanılan hayvanat bahçelerinde havyaların stres seviyesi düşüyor. Ayrıca statlarda da bu cam tercih ediliyor. Çünkü bu camın arkasında oturuyorsanız sahayı görebiliyorsunuz. Perakende, mağaza uygulamaları da var bu camın. Böylece içerideki ürünü açık ve net bir şekilde görebilmek mümkün oluyor. Pilkington OptiView kullanılan camlar gece dışarıdaki manzarayı da net bir şekilde görmenizi sağlıyor.” Weidner; hem ayna hem televizyon ekranı işlevi gören yüksek yansımalı camların ise otellerde, tuvaletlerde, barlarda ve evlerde kullanım alanı olduğunu belirtti. Dijital teknolojilerden de bahseden Weidner, “Şimdi başka bir trend var; dijital levhaların teşhiri. Basılı medya yerine dijital levhaların bulunduğu alanlar var. Örneğin; süper marketlerde buzdolaplarının camları reklam amaçlı kullanılabiliyor. Google gözlüklerine benzer bir uygulama da söz konusu; örneğin futbol maçı izlerken orada olmak isterseniz oradaymış gibi hissedebilmeniz mümkün. Yüksek yansıması olmayan camlarla sanal gerçeklik ortamına kendinizi yerleştirmeniz mümkün” dedi.

Pilkington PlateauTM & Pilkington PlanarTM Uluslar arası Satış Yöneticisi Chris Barlow, “Pilkington Yapısal Cam Sistemleri” başlıklı sunumunda, çok eski bir marka olan Pilkington’da ürünün itibarının çok önemli olduğunu vurguladı: “Pilkington’un çok büyük bir üretim alanı var, talebi karşılayacak şekilde üretim yapılıyor burada. Bizi diğerlerinden ayıran fark tek bir kaynaktan tedarik sağlıyor olmamız. Pilkington Planar’ın ABD’de kasırga için kullanılan uygulama örnekleri olduğuna işaret eden Barlow, “Yapısal bir uygulama yaparken Pilkington Planar kullanabilirsiniz. Sertleştirilmiş cam Planar’ı 40 yıldır geliştiriyoruz” dedi. Mühensdislik ve test etme aşamalarıyla ilgili bilgi de veren Barlow etki dayanımı testi, hava penetrayonu testi, rüzgar yükü testi, kasırga tersti gibi testlerin uygulandığını ifade etti.


Konferansta ayrıca; Pilkington Profilit™ Uygulama Teknolojisi Yöneticisi Wolfgang Dutt, “Profilit için Uygulama Alanları ve Yenilikler”; Pilkington Deutschland AG Yangın Koruma Camı Ürün Yöneticisi Frank Körbel ise “İnsan Hayatının ve Varlıklarının Korunması için Şeffaf Çözümler” başlıklı birer sunum yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cam-teknolojisindeki-yenilikler-konusuldu_118925.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!