Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cami Yapımı İller Bankası’na Kaldı

Yapımına 2017’de başlanan Adıyaman’daki 6 bin kişilik caminin finansman işi, görevi belediyelerin içme suyu ve arıtma tesisi gibi projelerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak olan İller Bankası’na bırakıldı.

yapi.com.tr
Cami Yapımı İller Bankası’na Kaldı

Kadir Topbaş yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında 24 milyon 796 bin TL ödenek ayırdığı Adıyaman’daki 6 bin kişilik caminin inşaatı, “Yüklenici firmanın hakedişlerini alamaması” nedeniyle 2019 yılı başında durdu, Diyanet İşleri Başkanlığı da sorumluluk almayınca proje İller Bankası’na kaldı.

BirGün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre; AKP yönetimindeki İBB, “Turizmde sahabe kardeşliği hamlesi” şeklinde duyurduğu projeye, camiler için ayırdığı toplam 148 milyon TL ödeneğin 24,7 milyon TL’sini aktarmayı planladı. Ancak 2017 yılında yapımına başlanan Adıyaman’daki Safvan Bin Muattal Cami ve Külliyesi İnşaatı’nda 2019’da belediye desteğini çekince sorun yaşanmaya başlandı. Yüklenici firma, “Hakedişlerimizi alamıyoruz” diyerek çekilince de inşaata nokta konuldu.

Diyanet sorumluluk almadı
Diyanet İşleri Başkanlığı, yapımı yılan hikayesine dönen caminin sorumluluğunu üstlenmedi. Dev bütçesi ve bütçe harcamaları ile tartışılan idare, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin projeye ilişkin bilgi talep eden dilekçesine verdiği yanıtta, “Başkanlığımızca, camiler için özel bir bütçe ayrılması şeklinde bir imkan bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Diyanet ne iş yapar?
CHP’li Tutdere, Diyanet’in yanıtına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Bu kadar bütçesi bulunan bir kurum, Türkiye’deki iki sahabeden biri olan Hz. Safvan Bin Muattal’ın kabrini ve camisini yapmaktan imtina ediyor. Şimdi tek bir soru soracağız Sahabe’nin kabrine sahip çıkamayan Diyanet ne iş yapar?”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cami-yapimi-iller-bankasina-kaldi_183184.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!