Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Diyanetin Bütçe Ayıramadığı Camiyi İLBANK Yapacak

Bütçe yetersizliği nedeniyle inşaatı duran, Safvan Bin Muattal Camii için Diyanet, “Camiler için özel bütçe ayırma imkanımız yoktur.” dedi. İller Bankası, caminin tamamlanması için 5 milyon TL kaynak ayırdı.

yapi.com.tr
Diyanetin Bütçe Ayıramadığı Camiyi İLBANK Yapacak

2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı’ndan aktarılan 24,7 milyon TL ödenek ile Adıyaman’da yapımına başlanan Safvan Bin Muattal Camii ve Külliyesi’nin inşaatı, bütçe yetersizliği nedeniyle 2019 yılında durduruldu. Diyanet, “Camiler için özel bütçe ayırma imkanımız yoktur” diyerek kenara çekildi.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; “Belediyelerin içme suyu, arıtma tesisi projelerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak” amacıyla kurulan İller Bankası, caminin tamamlanması için 5 milyon TL kaynak ayırdı.

Belediye, Cami inşaatından desteğini 2019 yılında çekti. Finansman sorunu çekilen projeden yüklenici firma da “Hakedişlerimizi alamıyoruz” diyerek ayrılınca inşaat tamamıyla durdu. Diyanet İşleri Başkanlığı, yapımı yılan hikayesinde dönen caminin sorumluluğunu üstlenmedi.

Diyanet’ten yapılan açıklamada, külliyenin kalan işleriyle ilgili çalışmaların 2020 yılında İLBANK tarafından yürütülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. İller Bankası Yönetim Kurulu’nun, caminin yapımı için 5 milyon TL finansman desteği verdiği öğrenildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyanetin-butce-ayiramadigi-camiyi-ilbank-yapacak_184432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!