Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çamlıca Camisi'nde Sona Doğru

Henüz tamamlanmamasına rağmen İstanbul'un simgelerinden biri haline gelen Çamlıca Camisi, planlandığı gibi Kadir Gecesi yerine birkaç ay sonra ibadete açılacak.

yapi.com.tr/AA
Çamlıca Camisi'nde Sona Doğru

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camisi'nin Kadir Gecesi'nde planlanan ibadete açılma tarihinin biraz ertelendiğini belirterek, "Bu 'biraz' dediğimiz tarih, çok fazla bir tarih değil. Birkaç ay gibi bir süreç içinde projemizi, her şeyini bitirmiş olarak ibadete açacağız. Net gün söylemiyoruz ama mutlaka ilan edeceğiz." dedi.

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği, cami inşasında birçok yeniliğin ve farklılığın hayata geçirildiği Çamlıca Camisi'nin 350 bin metreküplük çelik iskelesinin büyük bir bölümü söküldü.

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2012'de düzenlenen yarışmada ikincilik ödülüne layık görülen 2 projeden biri olan, Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun projesini çizdiği Çamlıca'daki caminin çalışmaları, Üsküdar Sefa Tepesi'ndeki 57 bin 500 metrekarelik alanda devam ediyor.

Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da yer aldığı projenin büyük bir bölümü tamamlandı.

"Büyük bir projeyi yönetmeye gayret ediyoruz"
İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamlıca Camisi'nin büyük bir kompleks olduğunu ve geleneksel anlamda da bir külliye olarak tasarlandığını söyledi.

İçi, dışı, tünelleri ve çevreyoluyla büyük bir projeyi yönetmeye gayret ettiklerini ifade eden Külünk, şöyle devam etti:

"Bu yıl Kadir Gecesi'nde Çamlıca Camisi'ni ibadete açacağımızı söylemiştik. Lakin uç uca gelen işlerden dolayı mesafeyi biraz açmak durumunda kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın 29 Mayıs akşamı yaptığı konuşmasında söylediği 'Bitmemiş işi açmayalım' cümlesi, bizim için bir imdat çekici oldu. İşimizi biraz daha sakin ve güzel tamamlamanın yolunu, gayretini önümüze serdi. Kadir Gecesi olarak düşündüğümüz ibadete açma tarihimizi biraz öteliyoruz. Bu 'biraz' dediğimiz tarih, çok fazla bir tarih değil. Birkaç ay gibi bir süreç içinde projemizi, her şeyini bitirmiş olarak ibadete açacağız. Net gün söylemiyoruz ama mutlaka ilan edeceğiz."

Cami içinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Külünk, yaklaşık 600 kişinin caminin içinde, bir o kadar kişinin tünel ve çevre işlerinde, bir o kadar insanın da atölyelerde büyük bir gayretle bu projeyi bitirmenin heyecanını yaşadığını vurguladı.

ETİKETLER: çamlıca camisi
http://www.yapi.com.tr/haberler/camlica-camisinde-sona-dogru_166058.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!