Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çamlıca TV Kulesi’nin Maliyeti İkiye Katlandı

İhalesi özel davet usulüyle 170 milyon liraya verilen Çamlıca Tv-Radyo Kulesi’nin maliyeti iki katını aştı. 5 yıldır devam eden projede 342 milyon liradan fazla harcama yapıldı.

yapi.com.tr
Çamlıca TV Kulesi’nin Maliyeti İkiye Katlandı

Çamlıca'da görüntü kirliliğini önlemek için inşa edilen Televizyon ve Radyo Kulesi pahalıya patladı. 2014'te özel davetle ihalesi yapılan ve 170 milyon liraya bitirileceği açıklanan kulenin maliyetinin, Sarıdağlar İnşaat'a yapılan ekstra ödemeler ve ilave ihalelerle iki katını aştığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre; Sarıdağlar İnşaat'a ilk önemli para aktarımı Bakanlar Kurulu kararıyla gerçekleşti. 24 Ağustos 2017 günü Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 39,99 oranında iş artışı yapıldı.

Beş yıldır yapımı devam eden ve Şubat 2017'de hizmete girmesi beklenirken açılışı 2020'ye kalan Çamlıca Kulesi projesi bugüne kadar üç Ulaştırma ve Altyapı Bakanı gördü. Kule inşaatı, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bakanlar Lütfi Elvan, Mustafa Arslan ve Cahit Turhan tarafından defalarca ziyaret edildi. Her seferinde yapılan açıklamalarda, “Hızla bitiriyoruz” denildi ancak açılış tarihi sürekli ertelendi.

Sürpriz ihale aynı firmaya
5 Haziran 2018 günü dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Şu anda inşaat olarak (kaba inşaatı kastediyor) tamamı bitti ve 387 metrenin tamamı bitmiş durumda. Şimdi dış giydirmeyi yapıyoruz” dedi. Ancak bu açıklamadan yaklaşık 8 ay sonra dış giydirme işi için yeni bir ihale açıldı.  Herkes inşaatın bitmesini beklerken açılan bu “sürpriz” ihale yine 21-b özel davet usulüyle kapalı kapılar ardında Sarıdağlar İnşaat verildi. 29 Mart 2019 günü gerçekleşen “Küçük Çamlıca Tv-Radyo Kulesi İlave Çelik Yapı, Cephe Kaplama ve Yangın Güvenliği İnşaat İşleri” adlı ihaleyle Sarıdağlar İnşaat'a aktarılan ilave rakam bu defa 91.5 milyon lira oldu. Ardından Çamlıca Kulesi için bir ihale daha açıldı. FM Anten ve Verici Sistemi Ekipmanı Alımı adlı ihale yine 21b usulüyle özel olarak davet edilen Nickelodeon'a verildi. Bu defa aktarılan rakam 13.1 milyon lira olarak açıklandı.

Hedef 4,5 milyon ziyaretçi
49 katı bulunan 369 metre yüksekliğindeki televizyon ve radyo kulesinin inşaat alanı 30 bin 150 metrekare. 33 ve 34'üncü katları seyir terası; 39 ve 40'ıncı katları restoran olacak kulede yılda 4.5 milyon ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/camlica-tv-kulesinin-maliyeti-ikiye-katlandi_177038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!