Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Köprü Beklentisi Gelibolu...

Çanakkale'ye ''Konakkale Bosphorus''

Çanakkale'nin Kepez beldesi yakınlarına Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirdiği proje kapsamında, Makro-Torkam İş Ortaklığı tarafından Çanakkale Boğazı manzaralı 237 konut yapılacak.

yapi.com.tr / AA
Çanakkale'ye ''Konakkale Bosphorus''

Çanakkale'nin Kepez beldesi yakınlarına Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirdiği proje kapsamında, Makro-Torkam İş Ortaklığı tarafından Çanakkale Boğazı manzaralı 237 konut yapılacak.

Makro-Torkam İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Kepez'deki Kolin Hotel'de düzenlediği basın toplantısında ''Konakkale Bosphorus'' projesi hakkında bilgi verdi.

Dereli, son 10 yılda Türkiye'de konut sektöründe çok ciddi atılımlar yapıldığını, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin bir çok bölgesinde nitelikli yaşam alanlarının hızla yükselmeye başladığını söyledi.

Bu çerçevede şirketlerinin yükselen konut sektörü içinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaptığı yatırımlarla bir çok konut projesine imza attığını anlatan Dereli, ''TOKİ'nin hasılat paylaşım yöntemi, genel olarak İstanbul gibi, nitelikli konut projelerinin yer aldığı İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde oluyordu. Bu, özel sektör mantığıyla, konutları ve projeleri alabildiğine, yaşamsal ihtiyaçları genişleterek, kalitesini, konforunu artırarak geliştirilen projelerdir. Hasılat paylaşım yöntemini Çanakkale'de ilk defa TOKİ tarafından sunulması bir şanstır. Biz de bu çerçevede yapılan ihaleye katılarak, en yüksek teklifi vermek suretiyle projemizi gerçekleştirmek üzere kollarımızı sıvadık'' dedi.

Dereli, Çanakkale'ye böyle bir projeyle gelmenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade ederek, ''Çünkü Çanakkale tarihi, kültürel ve sosyal yapısıyla, dokusuyla gerçekten Türkiye'nin marka şehri. Son yıllarda artan önemiyle, buraya yapılan yatırımlarla, gündemdeki projeleriyle şu anda Türkiye gündemindeki önemini, yerini ve konumunu daha da sağlaştırmış, geleceğe daha güvenle bakan ve gerçekten elit eğitimli bir nüfus yapısına sahip önemli bir kentimiz'' diye konuştu.

Konutların yapılacağı arazinin üniversiteye, Marmara bölgesinin yapılacak en büyük hastanesine yakın olduğunu dile getiren Dereli, şu bilgileri verdi:

''Önemli bir alışveriş merkezi hemen yanı başımızda bulunuyor. Bunun haricinde havaalanı faktörü var. Projemizin lokasyonuna baktığımız zaman Çanakkale'nin tam merkezini tarif ediyor. Nisan ayında yer teslimini aldık. Proje çalışmalarımızı devam ettirdik. Bu ay içinde de gerekli onay ve ruhsatımızı alarak inşaata başlamayı planlıyoruz. Muhtemelen yine bu ay içinde satış duyurularımızı yapacağız. Projeyi yaparken temel mantığımız bir konut değil, bir yaşam alanı, şehir kültürü satmaktı. 20 milyon dolar yatırım bedeline sahip projemizde 10 blok ve 237 daire var. Bunlar 1+1'den 4+1'e kadar, bahçe dublekslisinden teraslı daireye kadar, 8 tane tripleks villa ve 8 tane ticaret alanına kadar çeşitlilik arz ediyor. Proje içinde sosyal donatı olarak yürüyüş yolları, yüzme ve süs havuzu, fitness, sauna hatta kay kay pisti var. Her dairede bir kapalı otopark ile açık otoparklar mevcut. 7 gün 24 saat güvenlik sistemi oluşturulacak. Projenin 2013 yılı ekim ayında tamamlanması öngörülüyor.''

ETİKETLER: firma kurum proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/canakkaleye-konakkale-bosphorus_89238.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!