Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Candan’a Fatma Refet Angın Eğitim Ödülü Takdim Edildi

Eskişehir Kadın Platformu tarafından Fatma Refet Angın Eğitim Ödülü’ne layık görülen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a ödülü düzenlenen törenle takdim edildi.

yapi.com.tr
Candan’a Fatma Refet Angın Eğitim Ödülü Takdim Edildi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın Cumhuriyet değerlerini ve laikliği koruma mücadelesi, 14 örgütten oluşan Eskişehir Kadın Platformu tarafından Fatma Refet Angın Eğitim Ödülü’ne layık görüldü.

Eskişehir’de gerçekleşen ödül törenine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Onur Lami Yalman, Meltem Erdil Bölükbaşı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Platformu Başkanı Fatma Ader, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Eskişehir Mimarlar Odası Başkanı Didar Altınsoy, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Sülü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gazeteci Zeynep Gürcanlı, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve platform üyesi kadınlar katıldı.

Candan’a ödülü, Eskişehir Platformu Başkanı Fatma Ader takdim etti.

Kadınların mücadelesini görmezden gelen yöneticiler, karanlıkta yok olmaya mahkûmdur
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, törende yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Eskişehir’e kentsel ve mekânsal ölçek açısından baktığımızda hem de kadının öne çıktığı bir ortamda olduğum için ülkede iktidar değişmiş gibi hissettim. Bunun için size çok teşekkür ediyorum. Bu kentin belediye başkanı çok nezaketli hem kentini hem de kadrolarını planlarken kadına çok önem vermiş. Bu açıdan Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’in aydınlık yüzü kadınlarla kendisini ifade ediyor. Onun için Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk aslında bu büyük devrimi kadınların gözündeki ışıltıyla anlattı. Atatürk’ün fotoğraflarında kadınlar var, sonrasında Cumhuriyet’in bakış açısını binalara nakşetti. Cumhuriyetin bir mekânsal bakış açısı vardır. Bir ülkede kadın üzerinde baskı kurmaya yok etmeye susturmaya çalışan, kadınların mücadelesini görmezden gelen yöneticiler ve iktidarlar, cumhuriyetin ışığıyla kendi karanlıklarında yok olmaya mahkumdurlar.”

Tören sonrasında Kentsel Dönüşüm ve Planlama ofisine ziyarete gidildi. Eskişehir’de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm süreçleri ve katılımcı süreçler hakkında bilgi verilirken, görüş alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ziyaret edildi. Büyükerşen burada yaptığı konuşmada Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın ve gazeteci Zeynep Gürcanlı’nın bir dahaki gelişlerinde kalıplarını alacaklarını ve balmumu heykellerini yapacaklarını da ifade etti.

Büyükerşen, Candan'a ayrıca Atatürk portresi ile Atatürk heykeli takdim etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/candana-fatma-refet-angin-egitim-odulu-takdim-edildi_189639.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!