Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Çapulcu Değil Hak Sahibiyiz’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, bir televizyon programında “çapulcular” dediği ve görüşme teklifinde bulunduğu İlker halkı, “Çapulcu değil, hak sahibiyiz” sloganıyla Kızılay’da eylem yaptı.

Evrensel Gazetesi



b>Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Dikmen’e bağlı İlker Mahallesi’ndeki gecekonduları yıkma kararı alması, mahalle sakinlerini harekete geçirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, bir televizyon programında “çapulcular” dediği ve görüşme teklifinde bulunduğu İlker halkı, “Çapulcu değil, hak sahibiyiz” sloganıyla Kızılay’da eylem yaptı.

Kızılay’daki Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan ve sayıları 300’ ü bulan mahalle sakinleri, evlerini yıktırmayacaklarını belirterek, bu konudaki kararlılıklarını dile getirdiler. Çoluk-çocuğu, kadını, yaşlısı tüm mahallelinin katıldığı eylemde, sloganlar ve haykırışlar birbirine karıştı. Eyleme katılan çocukların “Melih Amca, bize oyuncak dağıttın, şimdi de evimizi mi alıyorsun?”; kadınların da “Yazıklar olsun sana! Bizi sokağa nasıl atacaksın?” feryatları, öfkenin doruğa çıkmasına neden oldu.

Gökçek’in, televizyon kanalında “Onlar çapulcular” sözüne “Çapulcu değiliz, hak sahibiyiz” sloganlarıyla karşılık veren gecekonducular, Gökçek’in aynı programda “Gelin görüşelim” sözü üzerine belediye binası önünde oturma eylemi yapmaya başladılar. Belediye binasının yanındaki binada bulunan CHP Ankara İl Örgütü’nün penceresinden, alkışlarla eyleme destek vermek isteyen CHP’lilere de halk sert tepki göstererek, “Sizinle sandıkta görüşeceğiz” şeklinde karşılık verdi.

İlkerlilerin eylemine, DİSK, KESK, TMMOB, Halkevleri gibi kitle örgütü ve sendikaların yöneticilerinden de “Gökçek bu kente zararlıdır” sloganlarıyla destek geldi. Aşırı sıcak altında saatlerce oturan mahalleliler, teker teker söz alarak, mağdur durumda olduklarını anlattılar. Mahalleliler, Gökçek ile görüşmeyi ve haklarının verilmesini istediler.

Daire Başkanı da hakaret etti
12.00’den 17.00’ye kadar Büyükşehir Belediye binası önünde eylemlerini sürdüren İlkerlilerden bir grup, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Mehmet Pamuksuz’un daveti üzerine, makamına gittiler. Heyeti yaklaşık bir saat boyunca bekleten Pamuksuz, konuşmasına, “Bu işten çıkar elde etmek isteyen kişiler muhatabım değildir” sözleriyle başladı. Pamuksuz’un, gazetecileri içeri almadan yaptığı görüşmede, heyettekilere, “Siz benim muhatabım değilsiniz. Siz provokatörsünüz. Sizinle sözleşme de imzalamayacağım” dediği ve heyet üyelerinin taleplerini dinlemediği öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/capulcu-degil-hak-sahibiyiz_47418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!