Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Cargill Yasası' Aynen Kabul

Kanuna göre, 11 Ekim 2004 tarihinden önce gerekli izinler alınmadan tarım dışı amaçlı kullanıma açılmış olan arazilerin, istenilen amaçla kullanımı için 1 yıl içinde başvurulması halinde, tarım dışı kullanılan tarım arazilerinin her metrekaresi için 5 YTL ödenmek şartıyla izin verilecek.

Bugün Gazetesi



b>TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda "Cargill Yasası" olarak bilinen, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği ve tarım arazileri üzerinde izin alınmadan kurulan tesislerin işlemlerini tamamlaması için ek süre verilmesini öngören Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, aynen kabul edildi.

Kanuna göre, 11 Ekim 2004 tarihinden önce gerekli izinler alınmadan tarım dışı amaçlı kullanıma açılmış olan arazilerin, istenilen amaçla kullanımı için 1 yıl içinde başvurulması halinde, tarım dışı kullanılan tarım arazilerinin her metrekaresi için 5 YTL ödenmek şartıyla izin verilecek. Söz konusu arazi ve tesislerin istenilen amaçla kullanımı için çeşitli kurumlardan alınması gerekli ruhsat, izin gibi işlemler, Bakanlığa başvuru tarihinden itibaren 2 yıl içinde tamamlanıncaya kadar başvuru sahipleri faaliyetlerine devam edecek. Bu süre içinde gerekli izinleri alamayanların üretim faaliyetleri, ilgili idarelerce durdurulacak.

Ergin sert konuştu
Kanunla ilgili görüşmeler sırasında grubu adına söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Anayasa Mahkemesinin bu maddeyi iptal edeceğini öne sürdü. "Bu teklif kesinlikle bir tek şirketi kurtarmak için getiriliyor" diyen Ergin, "Cargill karargahı haline getirilen Başbakanlıkta, Müsteşar Ömer Dinçer başkanlığında, Cargill'i kurtarma toplantıları yapıldı. Bu mecliste, Türk ulusunun hakları savunulur, ABD'li uluslararası bir şirketin değil" diye konuştu.

Şahsı adına konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, teklifi geçen yıl Ocak ayında verdiğini, Cargill ile ilgili konunun ise 10. ayda gündeme geldiğini söyledi. Karapaşaoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer'in iadesinin, siyasi içerikli olduğunu iddia etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cargill-yasasi-aynen-kabul_51371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!