Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çarpık Yapılaşmaya Savaş Açan TOKİ, Belediyelerden Proje Bekliyor

Toplu konut projeleriyle öne çıkan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verecek. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, belediyelerden çarpık yapılaşmanın yaşandığı bölgelerde kentsel dönüşüm için kuruma başvurarak şehirlerin güzelleşmesine katkıda bulunmalarını istedi.

Zaman Gazetesi
Çarpık Yapılaşmaya Savaş Açan TOKİ, Belediyelerden Proje Bekliyor

Toplu konut projeleriyle öne çıkan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verecek.

Bunun için İdare, belediyelerden proje bekliyor. Bugüne kadar Ankara, İstanbul, Bursa Osmangazi ile Denizli, İzmir Kadifekale, Erzincan Çarşı Mahallesi ve Diyarbakır Sur bölgesinde kentsel dönüşüm uygulamalarını gerçekleştiren TOKİ, son olarak Trabzon Zağnos Vadisi projesini tamamladı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, belediyelerden Zağnos benzeri çarpık yapılaşmanın yaşandığı bölgelerde kentsel dönüşüm için kuruma başvurarak şehirlerin güzelleşmesine katkıda bulunmalarını istedi.

Trabzon'un tarihî kale duvarlarının dibinde yer alan Zağnos Vadisi, çarpık yapılaşmanın yaşandığı yerlerden birisi idi. Herhangi bir gelir beklentisi olmadan Trabzon Belediyesi'yle kentsel dönüşüm başlatan TOKİ, gecekondu bölgesi olan Zağnos'u 44 bin metrekarelik bir alan içinde kafeterya, çok amaçlı sosyal birim, amfitiyatro, süs havuzları, otopark, gezinti ve festival alanlarının yer aldığı sosyal alana çevirdi. İdare projenin benzerini, tarihî vadinin diğer yanı olan ve yine çarpık yapılaşma kurbanı Tabakhane bölgesi için de hazırlıyor. Tabakhane dönüşüm projesi 2010'da başlayacak. TOKİ, bugüne kadar 148 belediyeyle işbirliği yaparak 162 bin 886 konutluk gecekondu dönüşüm çalışmaları başlattı.

Bayraktar, belediye başkanlarına şöyle seslendi: "Trabzon'un kalbinde yer alan Zağnos Vadisi'nde olduğu gibi, belediyelerle işbirliği yaparak şehirlerimize nefes aldıracak projelere devam edeceğiz. Zağnos Vadisi için tek kuruş para almayan TOKİ, bu güzel parkı Trabzon'a kazandırdı. Bu da bizim yerel yönetimlerle ortak projelere verdiğimiz önemin bir göstergesi. Biz istiyoruz ki yerel yönetimlerimiz Zağnos benzeri projelerle TOKİ'ye başvurarak şehrin güzelleşmesine katkı sağlasın. Belediyelerin getireceği projeleri değerlendirerek hep birlikte şehirlerimizi yeni bir çehreye kavuşturalım."

http://www.yapi.com.tr/haberler/carpik-yapilasmaya-savas-acan-toki-belediyelerden-proje-bekliyor-_75263.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!