Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çarşı'ya Yeni Çehre

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleme çalışmaları başlatılması için karar aldığı Karşıyaka Çarşısı, herkesin zevkle gezeceği yer haline gelecek. Büyükş

Yeni Asır
Çarşı'ya Yeni Çehre

üyükşehir Belediyesi'nin düzenleme çalışmaları başlatılması için karar aldığı Karşıyaka Çarşısı, herkesin zevkle gezeceği yer haline gelecek.
Büyükşehir, Mimar Kemalettin ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden sonra Karşıyaka 1717 Sokak'ta da düzenleme çalışmaları başlatıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mimar Kemalettin Moda Merkezi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Talatpaşa Bulvarları'nın ardından şimdi de halk arasında Karşıyaka Çarşısı olarak bilinen 1717 Sokak'ta düzenleme çalışmaları başlatacak.

Modern mekan
Karşıyaka Çarşısı ve çevresinde çok kapsamlı bir düzenleme çalışması yapacaklarını belirten Piriştina, "İzmir'in çeşitli semtlerinde gerçekleştirdiğimiz düzenleme çalışmalarının benzerini burada da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yapılması gereken neyse hepsini yapıp çarşıyı esnafımıza ve Karşıyakalılara yakışan bir mekan haline dönüştüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Herşey olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina Karşıyaka Çarşısı esnafının çağrısına kulak verdi. Geçtiğimiz yıl esnafla toplantı yapan ve esnafın sıkıntılarını dinleyen Başkan Ahmet Piriştina destek sözü vermişti. Çarşı ve çevresinde çok kapsamlı bir düzenleme çalışması yapacaklarını belirten Piriştina, "İzmir'in çeşitli semtlerinde gerçekleştirdiğimiz düzenleme çalışmalarının benzerini burada da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yapılması gereken neyse hepsini yapıp çarşıyı esnafımıza ve karşıyakalılara yakışan bir mekan haline dönüştüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Neler yapılacak?

- Çarşı ve çevresindeki sokakların altyapısı baştan aşağı elden geçirilecek. - Cadde üzerindeki eski elektrik ve telefon direkleri sökülerek kablolar yeraltına alınacak.

- Çarşı üzerinde oturma bankları oluşturularak alışverişten yorulan vatandaşların soluklanıp dinlenebilmeleri sağlanacak.

- Tarihi Kemalpaşa Camisi ve çevresi düzenlenerek yeşillendirme çalışmaları yapılacak.

- İstasyon ve iskele tarafındaki çarşı girişleri düzenlenecek.

- Caddeye döşenecek yağmur suyu kanalları sayesinde yağışlı havalardaki su birikintilerinin önüne geçilecek.

- Çarşı Karşıyaka'ya yakışır modern bir mekan haline dönüştürülecek.

Moda Merkezi oldu
Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in önemli yaya mekanlarından olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Ali Çetinkaya Bulvarı'nı ve Mimar Kemalettin Caddesi'ni araç trafiğine kapatarak modern bir merkez haline getirmişti. Buralarda defilelerin ve çeşitli gösterilerin yapılabileceği şekilde tasarlanan 15 bin 500 metrekarelik alan ile 9 bin metrekarelik yürüyüş yolu oluşturuldu. 3 adet dekoratif havuzla 300 adet oturma bankı oluşturuldu.






http://www.yapi.com.tr/haberler/carsiya-yeni-cehre_3014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!