Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ÇATIDER’den Geleceğin Mimarlarına Yatırım

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER), çatı sektörünün gelişmesine katkı sağlamak için bugüne kadar 51 okulda düzenlediği 168 eğitime 7166 öğrenci ile yaklaşık 150 akademisyen ve öğretmen katıldı.

yapi.com.tr
ÇATIDER’den Geleceğin Mimarlarına Yatırım

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), her yıl mimarlık fakültelerinin “Yapı Malzemeleri” ve “Yapı ve Yapım Yöntemleri” dersleri kapsamında düzenlendiği ‘Uygulamalı Çatı Kaplama Malzemeleri ve Çatı Sistemleri Eğitimleri’ 2019 yılı bahar döneminde de Türkiye genelindeki farklı üniversitelerde devam edecek.

2004 yılından bu yana sürüyor
Çatı konusunda toplumsal bilinci artırmayı ve çatı sektörünü geliştirmeyi misyon edinen ÇATIDER, ilk adımı 2004 yılında İTÜ’de ‘Çatı Sistemleri Hakkında Teorik ve Uygulamalı Eğitimler ve Seminerler’ etkinliğiyle attı. Bugüne kadar 51 okulda düzenlenen 168 eğitimle 7166 öğrencinin yanısıra 150’e yakın akademisyen ve öğretmene ulaşıldı.

Uzmanlarından uygulamalı eğitim fırsatı
ÇATIDER üyesi firmaların uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, sorularına uzmanlarından yanıt alan mimar adayları, uygulamaları izleme imkânına da sahip oluyor. Konu başlıkları, ÇATIDER üyesi firma eğitmenleri tarafından 1/1 ölçeğinde büyük boy uygulama maketleriyle ele alınırken, metal, kiremit, membran (bitümlü ve sentetik) ve çimento esaslı malzemelerle çatı kaplama sistemleri ayrı ayrı uygulamalı olarak gösteriliyor.
Öğrencilere ‘İş güvenliği – çatıda – yüksekte çalışmanın tehlikeleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar’, ‘Çatı ustasının tanıtımı, özellikleri’, ‘Kullanılan el aletleri, yardımcı malzemeler’, ‘Çatı sistemleri soğuk ve sıcak çatılar, havalandırma, yoğuşma, yalıtımlar, yağmur suyu sistemleri’, ‘Çatı kaplama malzemesinin tanıtılması ve doğru uygulama esasları’ konularında bilgi veriliyor.


“Binlerce öğrenciye ulaştık”
ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu, yoğun ilgi gören eğitimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:
“Sektörün nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasını hedefleyen eğitimlerimizin yanısıra, geleceğin mimarlarına da katkı sağlamaya odaklanıyoruz. Çatı sektörünün geleceği çok parlak, biz de sektörümüze katılacak gençlere şimdiden destek olmaya önem veriyoruz. Farklı alanlardaki eğitim çalışmalarımız artarak devam edecek.”

Türkiye'de çatı sektöründe meslek standartı hazırladık
Baştanoğlu, ÇATIDER olarak çatı standartları konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şunları ifade etti: “Çatılardaki standartları iki ana başlık altında incelemek gerekir. Ürün standartları ve çatıları uygulayacak ustaların meslek standartları. Birinci konuda, yani kayıtlı, belgeli ve standartlara uygun üretilen ürünlerde hiçbir problem yoktur. Bu noktadaki problem merdiven altı diye nitelenen kayıt ve denetim dışı ürünlerdedir. Çatı ustalarının mesleki tariflerinin bu güne kadar yapılmamış olması bir eksikliktir. Dernek olarak şimdiye kadar Kiremit Tipi Çatı Kaplamacısı, Panel Çatı Kaplamacısı ve Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı olmak üzere üç ayrı meslek standardını hazırladık.”

Ayrıtılı bilgiye www.catider.org.tr web sitesinden ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/catiderden-gelecegin-mimarlarina-yatirim_169167.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!