Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çayyolu Değil 'Dert Yolu'

Çayyolu'na giden belediye otobüsleri Kızılay, Ulus ve Çankaya'dan kalkıyor. Çayyolu'na ulaşım yaklaşık 45 dakika sürüyor. Trafik tıkalıysa ya da "eski" otobüsler arızalanırsa bu süre daha da uzuyor. Yurttaşlar, ulaşım süresine otobüsü bekleme süresini de eklediklerinde nereyse bir buçuk saatlerinin yollarda geçtiğini belirtiyor. Geçen yıl otobüs

Cumhuriyet ANKARA
1 Çayyolu Değil 'Dert Yolu'

Çayyolu'nda oturan yurttaşlar, belediye otobüslerinin sefer saatleri, otobüslerin eskiliği ve Çayyolu içi ulaşımın zorluğundan yakınıyor. Çayyolu Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Muhtarı Ayşe Sevil Kuru, mahalle halkının sürekli ulaşım problemleri ile kendilerine geldiğini, ulaşım problemleri ile ilgili yetkili kişilerin ise sorunlarına duyarsız kaldığını söyledi. Kuru, "Çayyolu'nu cennet yaptık diyorlar, biz cennet istemiyoruz. Vatandaş olarak sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Şu anda içinde bulunduğumuz durumu sadece cehennem olarak tarif edebiliriz" dedi.

'Duraklarda çok bekliyoruz'

Çayyolu'na giden belediye otobüsleri Kızılay, Ulus ve Çankaya'dan kalkıyor. Çayyolu'na ulaşım yaklaşık 45 dakika sürüyor. Trafik tıkalıysa ya da "eski" otobüsler arızalanırsa bu süre daha da uzuyor. Yurttaşlar, ulaşım süresine otobüsü bekleme süresini de eklediklerinde nereyse bir buçuk saatlerinin yollarda geçtiğini belirtiyor. Geçen yıl otobüs duraklarında çok daha az beklediklerini söyleyen semt sakinleri, bu yıl ulaşımın neredeyse bir işkenceye dönüştüğüne işaret ediyor. Türkkonut'ta oturduğunu söyleyen Sema Gül , "Ankara Anakent Belediyesi yollarda çektiğimiz sıkıntıları biliyor. Ulaşım konusundaki şikayetlerimizi yetkililere defalarca bildirdik. Yetkililer sorunlarımızı görmezden geliyor, geçen sene duraklardan neredeyse her on dakikada bir otobüs geçerken, artık hem Çayyolu'ndaki hem de kent merkezindeki duraklarda yarım saatten fazla otobüs bekliyoruz" dedi.

EGO Genel Müdürlüğü'nden yetkililer ise Çayyolu'ndan sefer numarasına göre her on beş ya da yirmi dakikada bir otobüs kalktığını söylüyor. Çayyolu Platfomu Başkanı İlhan Tezel , durumun yetkililerin belirttiği gibi olmadığını, çok uzun aralıklarla gelen otobüslerin çok kalabalık olduğunu, otobüslerin çoğunun "aynı güzergâhtan" geçtiğini, başkentlilerin gidecekleri yere ulaşmak için uzun mesafeler yürümeleri gerektiğini söyledi. Nursel Gündüz adlı yurttaş da sorunu şöyle anlattı:

'Sadece zenginler yaşamıyor'

"Evimin yakınına giden otobüsler için son durak Uludağ Lokantası'nın karşısı. Uludağ Lokantası'nın ötesinde yaklaşık sekiz bin kişi yaşıyor. Otobüsten indikten sonra yirmi dakika yürüyorum, daha uzakta oturan bir tanıdığım ise yarım saat yol yürümek zorunda kalıyor. Herkesin evindeki kişi sayısı kadar arabasının olması beklenemez. Burada sadece zengin insanlar yaşıyor ve her yere arabayla gidiliyor gibi bir düşünce var. Emekli olduktan sonra Çayyolu'na yerleştik. Biraz huzur ararken burada işkence çekiyoruz."

Tiyatro oyuncusu İlhan Kantarcı, "Ulaşım çok düzenli değil. Yaşamkent'te oturuyorum. Son bir senedir otobüsün beklediğim saatte geldiğini hiç görmedim" derken, Rahime Şentürk de tepkisini şöyle dile getirdi: "Madem konut yapıyorlar, o zaman altyapısını da yapmalılar."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/cayyolu-degil-dert-yolu_62798.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sayın ilgililer; Bakanlıklarda memurum.Mesai günleri akşam 18'de iş yerimden çıkıp Necatibey cad.en güneyinden Gen.Kur.Bşk. ile TÜİK arasından Sıhhıye'ye kadar yürümekteyim.Yaklaşık 20 dk.lık bu yürüyüşümde 6-8 tane Sincan yönüne özel belediye dolmuşlarında vatandaşlarımızın hak ettikleri gibi oturduklarını mutlulukla görmekteyim.Ancak 165,163,162,118,125 gibi Çayyolu tarafına giden otobüslerden ancak 1 tane ve içi tıklım tıklım ayakta üst üste genellikle eski model (İstanbulluyum ve İstanbulda bile zor gördüğüm çocukluğumuzun 3 kapılı Bulgar mıydı Romen miydi? üretimi) otobüslerdeki vatandaşları da üzüntüyle görmekteyim. Sizin bu sayfadaki yazınızı okuyunca bir İNSAN olarak sizlere hak vermemek olamaz. Benim hergün mesai saati bitimimde yaptığım 25 dk.lık Necatibey caddesindeki yürüyüşümde devamlı mutlu şeyler görmemi, Siz Çayyolulu vatandaşlarımıza da Sincan vatandaşlarımıza sağlanan özel belediye otobüslerini bütün içtenliğimle dilerim. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!