Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÇBS ile Alacaklı Bankalar Arasında Anlaşma

ÇBS Grubu ile Alacaklı Bankalar Konsorsiyumu arasında “kredilerin yeniden yapılandırılması” konusunda uzlaşma sağlandı. ÇBS Boya Kimya Sana

Ticaret



b>ÇBS Grubu ile Alacaklı Bankalar Konsorsiyumu arasında “kredilerin yeniden yapılandırılması” konusunda uzlaşma sağlandı.

ÇBS Boya Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ÇBS Printaş Baskı Mürekkepleri ve Gereçleri Sanayi A.Ş. tarafından İMKB’ye gönderilen aynı mahiyetteki yazılarda; 4743 sayılı kanun kapsamında anlaşmaya varılan hususlar şöyle özetleniyor:

* ÇBS Grubunun 31 Aralık 2002 tarihi itibarıyla borç toplamı 28 milyon 479 bin 947 dolar tesbit edilip grup içi şirketlerin detaylı borçları daha sonra belirlenecek.

* Faiz şimdilik Libor+2.5 tesbit edilip nisbet her yıl için sene başındaki Libor değerine yüzde 2.5 eklenmek suretiyle bulunacaktır.

* Haziran 2005’e kadar anapara ödemesi bahis konusu değil. Bu tarihten itibaren 6 ayda bir gerçekleşecek tediyeler 2011 Haziran ayında bitecek.

* Haziran 2004’e kadar faiz ödemesi de yoktur. 2003 için hesaplanan faiz yıl sonunda anaparaya ilave edilecek.

* Çayırova/Gebze’de yerleşik ÇBS Boya ve ÇBS Printaş fabrikalarının bulunduğu arsalar alacaklı bankalar lehine ipoteklendiği gibi ortaklara ait hisselerin rehni yapılıp şahsi kefalet de veriliyor. Sözleşme tarafların yetkili organlarınca imzalandıktan sonra yürürlük ve fesih hususları belli olacaktır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cbs-ile-alacakli-bankalar-arasinda-anlasma_4583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!