Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

SZUTEST'e Uyuşmazlıklarda...

CE İşareti Yönetmeliği

Ürüne ''CE'' işareti konulması yöntemlerini düzenleyen uygunluk değerlendirme modülleri ile bu işaretin kullanılmasına dair usul ve esaslar belirlendi.

yapi.com.tr / AA
CE İşareti Yönetmeliği

rüne 'CE' işareti konulması yöntemlerini düzenleyen uygunluk değerlendirme modülleri ile bu işaretin kullanılmasına dair usul ve esaslar belirlendi. Resmi Gazete'nin dünki (23 Şubat Perşembe) sayısında yayımlanan yönetmeliğe göre, imalatçı, 'CE' işaretini ürüne koymak veya konulmasını temin etmek suretiyle, ürünün bu işaretin konulmasını öngören ilgili teknik düzenleme veya düzenlemelere uygunluğunun kendi sorumluluğunda olduğunu ve ürünün gerekli tüm uygunluk değerlendirme işlemlerine tabi tutulduğunu beyan etmiş sayılacak.
    
Bir ürünün 'CE' işaretinin konulmasını gerektiren birden fazla teknik düzenlemeye tabi olması durumunda, ürünün üzerindeki 'CE' işareti, ilgili tüm teknik düzenlemelerin uygulanabilir hükümlerinin tamamının imalatçı tarafından yerine getirildiğini ifade edecek. Bu teknik düzenlemelerin, geçiş dönemi öngördüğü ve imalatçıya uygulama konusunda bir seçme hakkı tanıdığı durumlarda, 'CE' işareti, sadece uygulanan teknik düzenleme veya düzenlemelerin hükümlerine uygunluğunu gösterecek.
    
Yönetmelikle 15 Kasım 2001 tarihli 'CE' Uygunluk İşaretinin Ürüne İliştirilmesine ve Kullanılmasına Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelik, 23 Şubat Perşembe gününden itibaren yürürlüğe girdi.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/ce-isareti-yonetmeligi_90891.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!