Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÇEKÜL Vakfı'ndan Her Kente Bir Kültür Elçisi

ÇEKÜL Vakfı'nın, "Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı" 2007 yılı çalışmalarında görev alacak 12 ÇEKÜL eğitmeni sertifikalarını aldı. Program ile çocukların kentlilik bilincinin ve kültürel kimlik duygusunun gelişmesi, yaşadıkları kentin kültürel zenginliğinin farkına varmaları, kentlerinin birer "Kültür Elçisi" olmaları amaçlanıyor.

yapi.com.tr
1 ÇEKÜL Vakfı'ndan Her Kente Bir Kültür Elçisi

br/>




















ÇEKÜL Vakfı'nın, "Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı" 2007 yılı çalışmalarında görev alacak 12 ÇEKÜL eğitmeni sertifikalarını aldı. Program ile çocukların kentlilik bilincinin ve kültürel kimlik duygusunun gelişmesi, yaşadıkları kentin kültürel zenginliğinin farkına varmaları, kentlerinin birer "Kültür Elçisi" olmaları amaçlanıyor.

19 Şubat 2007 tarihinde ÇEKÜL Vakfı'nda düzenlenen basın toplantısına ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in yanı sıra TKB Başkanı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TKB Encümen Üyelerinden Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, "Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı"nın ilk olarak TKB Encümen Üyesi belediyelerin bağlı bulunduğu kentlerde hayata geçirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Daha sonra bu uygulamalar, 215 yerleşim yerine yayılacak. Böylelikle bundan sonraki kuşakların, bilinçli ve kültüre dayalı gelecek umudunun temelleri atılmış olacak. Buradaki encümen üyelerimiz, birinci halkayı biz oluşturalım ve bu halka etrafında bir Türkiye resmi ortaya çıkaralım diyorlar. Bu açıdan ön bir çalışma yapıldı: Eğiticilerin Eğitimi. Burada TKB'nin encümen kararı ile kültürel eğitim programının ilk halkası devreye girmiş oldu. Bu kültürel eğitim programıyla TKB Encümen Üyeleri, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Kendi bölgelerinde kültür öncelikli bir Türkiye yaratmak istiyor. Eğer kültür öncelikli Türkiye olmazsa kırsal kalkınma da olmaz. Söz veren yapmayan toplum değil, söz veren, yaptığını perçinleyen ve geliştiren bir toplum fotoğrafı vermek istiyoruz".

TKB Başkanı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise çocukların yaşadıkları kentlerdeki değerlerden habersiz olduklarına dikkat çekti ve "Tarihi bir surun yanından geçiyorlar, o surun ne anlama geldiğini bilmiyorlar. Karşılarında kocaman bir reklam tabelasında o ülkeye ait bir değerin ismi geçiyor, onun ne olduğunun farkında değiller. Yaşadıkları ülkenin, değerlerinin farkında değiller. Küreselleşen dünyada eğer biz de rekabet içinde olacaksak, kendi çocuklarımızı yetiştirmek ve kendi değerlerimizle donatmak zorundayız. Yaşadıkları ortamı anlatmak zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz konusu kentlerdeki çocuklara eğitim verecek olan 12 ÇEKÜL Eğitmenine sertifikaları verildi.

"Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı"

Programın 2007 ayağı, Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyesi olan Muğla, Kayseri, Kars, Şanlıurfa, Bartın ve Amasya kentlerinde gerçekleştirilecek. Uygulama yapılacak her kentte, yaklaşık 15'er çocuğa eğitim verilecek. ÇEKÜL Vakfı'nın, 2003 yılından bu yana yürüttüğü "Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı"nın ana hedefi, kültürel eğitimi, eğitim kuruluşlarının, eğitimcilerin ve yerel yönetimlerin önceliği haline getirmek ve yaygınlaştırmak. Kültürel eğitim uygulamalarının çekirdeği, 2003 - 2004 yıllarında 9 kentte uygulanan pilot eğitim çalışmaları ile oluşturuldu.

Vakıf, kültür eğitimi konusunda Türkiye'de bilimsel ve teknik altyapısı kuvvetli, sürekliliği olan, kendini yenileyen ve temel eğitim sisteminin bir parçası olabilecek tarihsel, kültürel, bilimsel ve yerel bilginin, "kent-havza-bölge-ülke" ölçeğinde bir bütünlük halinde çocuklara ve eğitimcilere aktarılabileceği bir eğitim programı oluşturmayı amaçlıyor. Hedeflenen eğitim programı, kentlerden başlayarak doğal, tarihsel ve kültürel varlıkların araştırılması, korunması ve bilginin genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir kazanım sağlayacak.

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri ve Baltaş-Baltaş Yönetim Eğitim Danışmanlık Şirketi'nin katkıları ile sürdürülecek 2007 yılı "Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı" kapsamında ilk olarak, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan bir gruba, 31 Ocak - 2 Şubat 2007 tarihlerinde Cam Ocağı Vakfı'nda üç günlük eğitim verildi.

Eğitimde; "Kültür Nedir?", "Eğitimde Kültürel ve Doğal Mirasın Yeri ve Korunması" konuları; eğiticilerin iletişim becerilerini kullanarak, çocukların bilgiyi içselleştirerek, davranış-tavır değişikliği yaratmalarına yardımcı olacak teknikler ve uygulamalar anlatıldı. Eğitim alan "Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı" eğiticileri, 2007 yılı programının ilk uygulamalarını şubat ayından itibaren Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi olan Muğla, Şanlıurfa, Kayseri, Bartın, Amasya ve Kars kentlerinde gerçekleştirecekler.

Programa, eğitim çalışmalarının yapılacağı kentteki belediye, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve ÇEKÜL Vakfı'nın temsilcileri de destek verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cekul-vakfindan-her-kente-bir-kultur-elcisi_52070.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ben de bir kültür elçisiyim! KAYSERİ'DEN... Bir site kurmaya karar vermiştik. İmkanlarım kadarıyla 2 tane BEDAVA site kurabildim... Bunun daha ileri seviyelere taşınabilmesi için yardım istedim... Gelmesini bekliyorum... İYİ GÜNLER! http://www.kaysericekul.tr.gg http://www.kaycekul.sitemynet.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!