Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çelebi, Azerbaycan’da Yatırım Planlıyor

Çelebi, Azerbaycan’da Yatırım Planlıyor

NTV-MSNBC



b>Çelebi Holding liderliğindeki konsorsiyum tarafından 62 milyon dolara yaptırılacak uluslararası Tiflis Havaalanı’nın temeli atıldı. Şirket, yatırım için Azerbaycan ve Kazakistan’da inceleme yapıyor.

Çelebi Holding’in liderliğini yaptığı konsorsiyumun inşaat ve işletmesini kazandığı Uluslararası Tiflis Havaalanı’nın temeli, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin katıldığı törenle atıldı. Yurt dışında bir Türk şirketinin havaalanı işletmeciliğini kazandığı ilk yap-işlet-devret ihalesi olan Tiflis Havaalanı projesinin bedeli 62 milyon dolar, inşaat süresi 12 ay olarak belirlendi.

Çelebi Holding’in 10.5 yıl boyunca işleteceği, kule ve hava trafiği yönetimi dışında tüm havaalanı hizmetlerini sunacağı projede, konsorsiyumun ortakları Amerikan A&J Business Development Cooperation ile Belçika merkezli Gestion en Technique Speciale (GTS) şirketleri inşaat ve güvenlik ekipmanları tedarik sorumluluğunu üstlendi.

GÜNDE 50 BİN YOLCUYA HİZMET
Tamamlandığında günde yaklaşık 50 bin yolcuya hizmet verecek olan Tiflis Havaalanı, 30 bin metrekarelik kapalı alan, 40 bin metrekarelik taksi yollarının inşası, 24 yeni check-in kontuarı, 4 yolcu köprüsü, 200 araçlık otoparkı ve bagaj güvenlik sistemlerinden oluşan yeni üniteleriyle bölgenin en büyük havaalanlarından biri olacak.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Saakaşvili, “Birlikte yeni Gürcistan’ı inşa etmeye başladık. Bu, Gürcistan’ın ekonomisine çok büyük bir yatırımdır” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Saakaşvili, şu anda başka projeleri de incelediklerini belirterek, “Gürcistan gelecekte yatırımcılar için cennet olacak” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK MODEL OLABİLİR
Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, düzenlediği basın toplantısında, “Bir ölçüde belki Türkiye için de örnek model olabilir. Bizim bakanlığımızın da mevcut havalimanlarını belli süre içinde trafik kontrol dışında tümünün işletmesini devretmek gibi bakış açıları var” dedi. Tiflis’te gerçekleştirilen ticari uçuş sayısının 5 bin olduğunu ifade eden Tokgöz, Gürcistan’da havacılık yönünden ciddi potansiyel olduğunu ve yıllık yüzde 6 büyüme beklendiğini belirterek, “Tiflis, bu bölge açısından stratejik bir öneme sahip. Gürcistan, Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılış noktasında en önemli ülkelerden birisi” dedi.

120-130 MİLYON DOLAR CİRO BEKLENİYOR
Tokgöz, “Yaklaşık 10.5 senenin sonunda 120-130 milyon dolar civarında toplam bir ciro söz konusu. Bunun yüzde 55-60’a yakın kısmı banka için sağlanan kaynakla ilgili ayrılacağını düşünürseniz, bizim konservatif dediğimiz fizibilitemiz sonunda ortaya çıkan değer muhtemelen 10-15 milyon dolar civarında” diye konuştu. Tokgöz, “Havaalanı yatırımları açısından Azerbaycan’ı takip halindeyiz. ilgilendiğimiz ülkeler arasında Kazakistan da var” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/celebi-azerbaycanda-yatirim-planliyor_27472.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!