Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çelik İhracatı 11 Milyar Dolara Yaklaştı

Türkiye çelik ihracatı yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 12,5 artış ile 14,7 milyon tona, değerde ise yüzde 34,1’lik artışla 10,97 milyar dolara ulaştı.

yapi.com.tr
Çelik İhracatı 11 Milyar Dolara Yaklaştı

Türkiye çelik ihracatı 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde geçen senenin aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 12,5 artış ile 14,7 milyon ton, değer bazında ise yüzde 34,1 artış ile 10,97 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İhracatta miktarda ve değerde artış sağladıklarına dikkat çeken Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, ilk 9 aylık döneme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Ürünlere baktığımız zaman; inşaat çeliği, yassı sıcak, dikişli boru, profil ve filmaşin başı çekiyor. 2018 yılının Ocak-Eylül döneminde Türk çelik sektörünün ana ihracat ürünü olan inşaat çeliği ihracatı yüzde 2,9 artarak 4,24 milyon tona ulaştı. Değerde ise yüzde 31 artarak 2,34 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde miktar bazında en çok artış yaşanan ürünler sırasıyla yassı sıcak, filmaşin, profil, inşaat çeliği ve alaşımlı yassı olarak ön plana çıktı. Miktarda ihracat azalışı yaşanan ürünler ise sırasıyla; slab, kütük, alaşımlı tel, yassı soğuk ve alaşımlı filmaşin oldu. Ton başına ortalama birim fiyatımız ise 2018 yılının ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 19,2 artış ile 747 dolara yükseldi. Eylül ayı ton başına ortalama birim fiyatımız ise 2017 yılının Eylül’üne kıyasla yüzde 0,8 düşüşle 723 dolar olarak gerçekleşti.”

Eylül’de çelik ihracatı miktar bazında iki katına çıktı

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre; 2018 yılı Eylül ayı ihracatı geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla miktar bazında yüzde 96,4 artışla 2 milyon tona; değerde ise yüzde 94,9 artışla 1,4 milyar dolara ulaştı. Böylece 2018 Eylül’ü miktar bazında son bir buçuk yılın en yüksek ihracatını gerçekleştirdiğimiz ay oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-ihracati-11-milyar-dolara-yaklasti_167994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!