Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çelik Kapılar Ne Kadar Güvenli?

Fiyatları 250 milyon liradan başlayan çelikkapıların, yan kasalarının duvarla birleşim noktaları zayıf olursa gerekli güvenliği sağlamadığı bildiri

NTV-MSNBC
Çelik Kapılar Ne Kadar Güvenli?

b>Fiyatları 250 milyon liradan başlayan çelikkapıların, yan kasalarının duvarla birleşim noktaları zayıf olursa gerekli güvenliği sağlamadığı bildirildi.
Yetkililer, en doğru ve güvenli yöntemin, kapının asılı olduğu menteşe kasası ve karşısındaki kilidin girdiği kasanın duvar bağlantılarının, tepeden beton harç ile sıkı sıkı doldurulması olduğunu belirtiyor.

Çelik kapı üreten bir şirketin genel müdürü olan Ahmet Somtaş, daire girişlerinde güvenlik amacıyla ahşap yerine metalden yapılan çelik kapıların tercih edildiğini, ancak montaj sırasında gerekli özenin gösterilmemesi halinde bu tip kapıların da hırsızlarca kolaylıkla açılabildiğini kaydetti.
Çelik kapıların duvara montajı sırasında yan kasaların tutturulmasının önemine dikkat çeken Somtaş, şunları söyledi: “Çelik kapıların daire girişine montajı yapılırken kilidin geçtiği ve menteşelerin kaynatıldığı iki yan kasanın duvarla arasındaki boşluk, mutlaka beton harç ile sıkı sıkı doldurulmalıdır. Dolgu işleminde alçı veya köpük kullanılmamalıdır. Alçı hem çabuk kırılır, hem de metale zarar verir. Köpük ise boşluk yaptığı için güvenli değildir. En doğru ve güvenli yöntem kapının asılı olduğu menteşe kasası ve karşısındaki kilidin girdiği kasanın duvar bağlantıları, tepeden beton harç ile sıkı sıkı doldurulmalıdır.”



14 NOKTADAN KİLİTLEYEN SİSTEM
Anahtar üretimi yapan bazı firmaların çelik kapılar için 14 ayrı noktadan kapama yapabilen yeni bir kilit sistemini piyasaya sürdüklerini de belirten Ahmet Somtaş, “Fiyatı 100 milyon lira olan yeni kilit sistemi kapıyı 14 ayrı noktadan kapatıyor. Bu sistemin hırsızlar için açılması diğer kapı kilitlerine göre çok daha zor. Ancak fiyatı biraz pahalı. Çelik kapıların yan kasaları betonla doldurulursa kullanılan kilit güvenli olur” dedi.

HIRSIZLAR KRİKO KULLANIYOR
Hırsızlar tarafından açılan çelik kapıları incelediklerinde, kriko kullanıldığının tesbit edildiğini de belirten Somtaş, şu bilgileri verdi: “Hırsızlar açacakları kapının yan kasalarına elleriyle vurarak gelen sese göre altının boş olup olmadığını kolaylıkla anlayabilir. Kapı kasasının duvarla bağlantı bölümde boşluk varsa veya kapı kasası sonradan vidalı sistemle eski kasaya montajlanmışsa hırsız tarafından kolayca açılır. Hırsızlardan korunmanın en güvenli yolu, kapı kasalarının yanlarının betonla doldurulmasıdır.”
Güvenli oldukları için kullanılan çelik kapılar, 250 ila 750 milyon lira arısında değişen fiyatlarla satılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-kapilar-ne-kadar-guvenli_5742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!