Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çelik Test ve Araştırma Merkezi Açıldı

Beş yıllık çalışmanın ardından hayata geçen Çelik Test ve Araştırma Merkezi ile çelik firmalarının test ve sertifikasyon masrafları yüzde 35 azalacak.

yapi.com.tr
Çelik Test ve Araştırma Merkezi Açıldı

Çelik İhracatçıları Birliği, çelik sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak ve katma değeri yüksek ürün üretimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Çelik Test ve Araştırma Merkezi’nin (ÇETAM) açılışını gerçekleştirdi. ÇETAM, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde faaliyet gösterecek. Sektörün bağımsız ilk Ar-Ge ve teknoloji merkezi olan ÇETAM, çelik firmalarının yurt dışından almak zorunda kaldığı test ve sertifikasyon hizmetlerini karşılayarak yüzde 35 tasarruf imkânı sağlayacak.

Maliyetler düşecek

İleri teknolojik cihazlarla donatılan merkezin laboratuvarları sayesinde; yüksek test maliyetleri, yurt dışına nakliye, gümrükleme ve uzun test süreleri gibi zaman ve enerji kaybına yol açan birçok sorunun giderilmesi mümkün olacak. Bu sayede, Türk çelik sektörü ithalat yoluyla teknolojiye para ödeyen değil; geliştireceği teknolojiler ile iç piyasa ihtiyacını karşılayan hatta ihraç eden bir sektör haline gelecek. ÇETAM’ın açılış törenine İstanbul Valisi ve İstanbul Kalkınma Ajansı Başkanı Vasip Şahin, projenin iş ortakları Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği ve Çelik Boru İmalatçıları Derneği ile İMMİB yöneticileri ve birçok sektör temsilcisi katıldı.

Kalitesiz ürün girişi engellenecek

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Çelik sektörümüzün üretim kapasitesini kullanabilmesi ve ihracat gelirini artırabilmesi için katma değerli ürün üretmesinin ve ürün çeşitlendirmesinin önemi her geçen gün artıyor. Ancak sektörümüzün ithalatta da denetimlerin güçlendirilme ihtiyacı, standart dışı ve kalitesiz ürün girişinin engellenebilmesi ile Ar-Ge ve inovasyona yönelik çalışmaların henüz istenilen seviyeye ulaşmamış olması gibi sorunların çözümüne ihtiyaç vardı. Çelik İhracatçıları Birliği olarak bizler de bu sorunlardan yola çıktık. Beş yıllık çalışmanın ardından Çelik Test ve Araştırma Merkezi’ni hayata geçirdik.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-test-ve-arastirma-merkezi-acildi_152215.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!