Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çemberlitaş İskelesinde Haç Görüntüsü Var

Sütunun restorasyonu için kurulan iskele ile Hıristiyanlığın sembolü olan haç görüntüsünün oluştuğu ortaya çıktı. İskelenin üst bölümündeki mermer başlığının çevresinin kapatılması sebebiyle böyle bir görüntünün oluştuğu tahmin ediliyor.

Zaman Gazetesi
Çemberlitaş İskelesinde Haç Görüntüsü Var

b>UNESCO tarafından 1985'te Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Çemberlitaş, son günlerde gündemden düşmüyor. İlk önce, 1999 Marmara Depremi'nde zarar gören tarihî sütunun restorasyonunun 5 yılda tamamlanamaması, ardından da Hıristiyanlığa ait kutsal emanetlere ev sahipliği yaptığı iddiası konuşuldu.

Bu sefer de sütunun restorasyonu için kurulan iskele ile Hıristiyanlığın sembolü olan haç görüntüsünün oluştuğu ortaya çıktı. İskelenin üst bölümündeki mermer başlığının çevresinin kapatılması sebebiyle böyle bir görüntünün oluştuğu tahmin ediliyor. Çemberlitaş'a biraz uzaktan bakıldığı zaman bu durum rahatlıkla fark edilebiliyor.

Çemberlitaş'ın restorasyon projesinin ilk bölümünü yürüten Akpınar Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akpınar, bu görüntünün kasıtlı olarak oluşturulduğunu düşünmediğini, iskelede yaklaşık 2 metrelik bir alanın perdeyle kapatılması sonucu ortaya çıkmış olabileceğini dile getirdi. Çemberlitaş'ın iskelesini kendi firmasının kurduğunu aktaran Akpınar, "Ödenek sıkıntısı sebebiyle projeyi tamamlayamadık. Yaklaşık 2 yıl sonra yeni bir ihale yapıldı. Başka bir firma aldı. Fakat biz iskeleyi sökmedik." dedi.

Haç görüntüsünün başka amaçlarla yapılabileceği ihtimalini de değerlendiren Akpınar, böyle bir davranışın, silüetini camilerin oluşturduğu İstanbul açısından doğru olmayacağını da sözlerine ekledi. Akpınar, geçtiğimiz günlerde, Çemberlitaş'ın altında gizli bir odanın bulunduğu, Bizans İmparatoru Konstantin döneminde Kudüs'ten getirilen kutsal eşyaların da burada saklandığı iddialarını gündeme getirmişti.

Firmaya göre kasıt yok
Çemberlitaş sütununa kurulan iskele, haç görüntüsü oluşturulduğu için eleştiriliyor. İskeleyi kuran firma, tepedeki 2 metrelik alanın kapatılmasından dolayı böy-le bir görüntü oluştuğuna dikkat çekerek, konu ile ilgili kasıt olmadığını söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cemberlitas-iskelesinde-hac-goruntusu-var_57462.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!