Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çengel Han Müze Oluyor

Koç Holding'in temellerinin atıldığı Çengel Han, Rahmi Koç Müzesi oluyor. Müzede, Vehbi Koç'un özel eşyaları ve Koç ailesinin elindeki tarihi eserler

vatan
Çengel Han Müze Oluyor

oç Holding'in temellerinin atıldığı Çengel Han, Rahmi Koç Müzesi oluyor. Müzede, Vehbi Koç'un özel eşyaları ve Koç ailesinin elindeki tarihi eserler sergilenecek. Rahmi Koç, açılış için Aralık ayında dünya turuna kısa bir ara verecek.

Ünlü işadamı Vehbi Koç'un çalışma hayatına ilk adımını attığı nalburiye dükkanı müze oluyor. Koç'un dükkanının da bulunduğu tarihi 'Çengel Han', Koç Holding tarafından 'Rahmi Koç Müzesi' olarak restore ediliyor.

Müzede, Vehbi Koç'un özel eşyalarının yanı sıra Koç ailesinin elinde bulunan tarihi eserler sergilenecek. Müzenin, Nazenin yatı ile dünya turuna çıkan işadamı Rahmi Koç'un da katılacağı bir tören ile Aralık ayında açılması bekleniyor.

Restorasyonu gerçekleştiren Koç Holding bünyesindeki ARK İnşaat'ın mimarı Ali Erdoğan, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve 16 yüzyılda 1522 yılında yaptırılan Çengel Han'ın, restore et-işlet-devret modeli ile müzeye dönüştürüldüğünü açıkladı. Erdoğan, Çengel Han'ın Koç ailesi için çok önemli olduğunu, hiçbir masraftan kaçınılmadığmı söyledi. 2 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen Çengel Han'da 64 oda var. Ankara Kalesi'ne bakan odaların biri müze ofisi, biri de gişe olarak kullanılacak. 9 oda ise turistik eşya satılan dükkan olarak kiraya verilecek.


http://www.yapi.com.tr/haberler/cengel-han-muze-oluyor_20784.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!