Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çerkezköy'de 80 Varile Ulaşıldı

Deva Holding'in Çerkezköy'deki fabrikasının bahçesinde bulunan varillerin sayısı 80'e ulaştı.

Radikal Gazetesi



eva Holding'e ait fabrikanın bahçesinde bulunan varillerin sayısı 80'e çıktı. Çerkezköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Deva Holding'e ait fabrikanın bahçesine gömülü variller bulunması üzerine Vali Aydın Nezih Doğan önceki gece geç saatlerde tesise geldi. Firmada 15 dakika kalarak bilgi alan Vali Doğan, açıklama yapmadı. Bu arada fabrika bahçesinde dün de aramalar devam etti ve sekiz tane daha varil bulundu. Böylece önceki günkülerle birlikte bulunan varil sayısı 80'e ulaştı.

'Tutum üzüntü verici'
Çevre ve Orman Bakanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada variller ve topraktan alınan örneklerin laboratuvara gönderildiğini açıkladı. Deforme olmuş varillerin de İZAYDAŞ'a götürüleceği vurgulandı. Açıklamada "Asli görevi, halk sağlığını korumak olan bir firmanın, kamu ve çevre sağlığını hiçe sayan bu tutumu son derece üzüntü vericidir" denildi.

Deva İlaç Sanayi A.Ş. Üretim Müdürü Ersin Özkırımlı, varillerin içinde atık değil, mide ilacı ham maddesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "1992-93 yıllarında ürettiğimiz bir ilacın hammaddesinin içinde bulunduğu varillerde yaşanan sızma sorunu nedeniyle bunların ortadan kaldırılması gerekiyordu. Varillerin içindeki 'furfuril alkol' yakılarak yok edilebilecek bir kimyasal değil. Çevre ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkisi tespit edilmemiştir."

Kimya mühendisleriyse, söz konusu maddenin yeraltı sularına karışması durumunda kamu sağlığına zarar vereceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cerkezkoyde-80-varile-ulasildi_55641.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!