Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çerkezköy'de Zehirli Atıklar Doğaya Bırakılıyor

Çerkezköy'de Zehirli Atıklar Doğaya Bırakılıyor

CNN Türk
1 Çerkezköy'de Zehirli Atıklar Doğaya Bırakılıyor

ürkiye günlerdir Tuzla'da ortaya çıkarılan zehirli varilleri konuşurken, Tekirdağ’daki Çerkezköy sanayi bölgesi ve çevresinde yıllardır çevre kirletiliyor.

Tuzla'daki benzer bir çevre kirliliği de Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde ortaya çıtktı. Çerkezköy'de organize sanayi bölgesindeki fabrikalar günde yaklaşık 80 bin ton zehirli atığı hiçbir arıtmaya tabi tutmadan doğaya bırakıyor. İlçedeki organize sanayi bölgesine yaklaştıkça atıkların hemen her yere gelişigüzel bırakıldığı dikkat çekiyor.

Çevredeki fabrikalar atıklarını en çok geceleri dereye bırakırken, kimyasal atıklar nedeniyle su kıpkırmızı akıyor. Dereye 1983’ten bu yana atıkların bırakıldığını söyleyen bölge sakinleri, daha önce imza toplamalarına rağmen bir sonuç alamadıkalrından yakınıyor.

Bölgede sadece sular kirlenmiyor. Derenin ve evlerin bulunduğu cadde kenarları moloz dökme yeri olarak kullanılıyor. Derenin çevresindeki evlerinde sebze-meyve yetiştirenler var, ancak birçoğu artık tarımdan vazgeçmek üzere.Bölge halkı yetkilileri acilen önlem almaya çağırıyor.

Tuzla'daki variller dikkati 'çevreye' çekti
Tuzla'da 20 martta toprağa gömülü halde çok sayıda zehirli varil bulundu, 8 nisanda varillerdeki atıkların kanserojen madde içerdiği belirlendi.

Orhanlı beldesinde kısa süre arayla toprağa gömülü yeni variller daha bulundu. Varillerdeki atıklardan numune alınarak laboratuvarlara gönderilirken, variller 16 nisan pazar günü de bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ'a gönderilmeye başlandı.

Yılda 5 milyon ton tehlikeli atık üretilen Türkiye'de, tesadüfen bulunan variller kimseyi şaşırtmadı. Çünkü özellikle küçük sanayi tesisleri, maliyetleri bahane ederek atıklarını doğaya bırakıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cerkezkoyde-zehirli-atiklar-dogaya-birakiliyor_45127.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • iyi yapıyorlar YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!