Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çeşme Marina, Seneye Açılıyor

Çeşme, 12 milyon euro yatırımla 9 ayda yeni bir marinaya kavuşacak. IC İbrahim Çeçen Holding ve dünya yat devi Camper&Nicholsons Marinas International ortaklığında önümüzdeki ay temeli atılacak Çeşme Marina yatırımında son aşamaya gelindi.

Yeni Asır Gazetesi
5 Çeşme Marina, Seneye Açılıyor

Çeşme, 12 milyon euro yatırımla 9 ayda yeni bir marinaya kavuşacak. IC İbrahim Çeçen Holding ve dünya yat devi Camper&Nicholsons Marinas International ortaklığında önümüzdeki ay temeli atılacak Çeşme Marina yatırımında son aşamaya gelindi. Türkiye'nin önde gelen yatırım holdinglerinden IC İbrahim Çeçen Holding ile Yatçılık ve Marina İşletmeciliği sektöründe dünya lideri Camper&Nicholsons Marinas International ortaklığında 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralanan Çeşme Marina, 9 ay gibi kısa süren bir inşaat çalışmasının ardından Mayıs 2010'da hizmete girecek.

400 yat kapasiteli

Türkiye'nin uluslararası üne sahip tatil beldesi ve limanı olan Çeşme'de, yatçılık turizminin gözbebeği olmaya aday bir yatırımla ortaya çıkan Çeşme Marina, maksimum büyüklüğü 60 metre olan denizde 400, karada 100 tekne olmak üzere toplam 500 tekneyi barındıracak. Marinada yatçıların ihtiyaç duyacağı tüm hizmetlerin yer alması öngörüldü. Sadece yatçılara değil, tüm Çeşme'ye kaliteli bir hizmet anlayışı sunmayı hedefleyen Çeşme Marina'da, alışveriş merkezi, farklı zevklere hitap eden restoran, kafe ve barlar, spor ve sağlıklı yaşam merkezi, yat kulüp gibi hizmetler de sunulacak. Çeşme'ye, yeni organizasyonlar kazandırmak isteyen Çeşme Marina, yat kulübüyle de her yaştan yelkenseveri bir araya getirmeyi planladı.

Yüzük taşı

IC Holding ve IC Çeşme Marina Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen, "Farklı sektörlerde 10 yıldır süregelen yatırımlarımıza Çeşme Marina ile denizcilik sektöründe bir yenisini ekliyoruz. Yaptığımız her işte uzun vadeli hedeflerle büyümek amacındayız. Çeşme Marina'yı da, uluslararası yatçılık sektöründe lider ortağımızın tecrübeleri ile, Türkiye'nin ve Akdeniz'in en çok tercih edilen marinası haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Çeşme Marina Genel Müdürü Can Polat ise, inşaatına Eylül ayında başlayacaklarını tesisi, Mayıs 2010'da da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. Çeşme'de bir marinanın olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Polat, "Bu yatırımla eksiklik giderilecek. Tesis için 12 milyon euro yatırım gerçekleştireceğiz. Şehir Marinası olarak, alışveriş merkezleri ve sosyal alanlarla birlikte cazibe merkezi de olmayı planlıyoruz. Marina ortağı 2 şirket de kendi alanlarında uzmanlar. Bu yatırım bölge için yüzük taşı olacak" dedi.

Farklı ve özel hizmet olanağı

60 metre uzunluğa kadar tekneler için 400 bağlama yeri
Minimum 3 metre derinlik
24 saat güvenlik
Atık toplama tesisi
Palamar ve dalgıçlık hizmetleri
Duş ve tuvaletler
Akaryakıt, elektrik, temiz su
Teknik servisler
Çekek hizmetleri
100 teknelik tekne park alanı
Yat kulüp
Süper market & yat market
80 ton travel lift

Sektörlerinde liderler

1969 yılında kurulan IC İbrahim Çeçen Holding, inşaat, sanayi, turizm, enerji ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteriyor. IC Holding Grup şirketlerinin toplam iş hacmi 2008 sonu itibari ile 2.5 milyar dolar seviyesinde. 1782 yılında kurulan Camper&Nicholsons ise, ilk olarak İngiltere'nin güneyindeki Gosport'ta tekne imalatı yapıyordu. Bugün denizcilik alanında akla gelen ilk isimlerden biri olan firma 40 yılı aşkın bir süredir marina ve liman yatırımı konusunda faaliyet gösteriyor. Şirket, şu anda Grenada'dan İtalya'ya, Malta'dan Mısır'a kadar dünyanın değişik yerlerinde marina yatırımı ve işletmeciliği yapıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesme-marina-seneye-aciliyor_71209.html

Read Comment Section
5 Yorum Yorum Yaz
  • çeşme marina gelecekte en ilgi gören marina olucak nedenlerinden biri istanbula 5 saat mesafede ve güzel bir marina YANITLA
  • çesme için gerçekten çok güzel olucak ama bi fazlalık var orda çeşme karakolu onuda adalet sarayının yanına taşısınlar artık ... YANITLA
  • çok iyi bir marina olacağına hiç şüphem yok hemen kaydımı yaptırdım şimdiden hayırlı olsun tüm deniz severler ve çeşmeye YANITLA
  • çok guzel bir marina olacak çeşme ve türkiye icin guzel bir proje hayırlı olsun şimdiden (ferranti marin) YANITLA
  • çok güzel bir marina olacagına inanıyorum. YANITLA
5 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!