Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevikler Mermer, AB ve ABD’ye İhracatını Arttırdı

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi yakınlarında kurulu Çevikler Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından üretilen mermerler, ABD ve AB ülkeler

Ticaret



b>Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi yakınlarında kurulu Çevikler Mermer Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından üretilen mermerler, ABD ve AB ülkelerindeki binaların iç ve dış cephelerini süslüyor.

Çevikler Mermer Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Çevik, yaptığı açıklamada, Pınarbaşı ve Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’ndeki mermer ocaklarından çıkardıkları kahverengi ve sarı renkli mermerleri, Pınarbaşı İlçesi’ndeki fabrikalarında binaların iç ve dış cephelerinde kullanılacak boyutlarda işlediklerini kaydetti.

Fabrikalarında, 20 ayrı çeşitte, kahverengi ve sarı renklerin çeşitli tonlarında iç ve dış mermer kaplama malzemesi ürettiklerini belirten Çevik, şunları söyledi:

“Gelişmiş ülkelerde son yıllarda binaların iç ve dış cephelerinde kullanılan klasik boyalardan uzaklaşma var. Artık, bizim ürettiğimiz tipteki renkli mermerler binalarda kullanılmaya başlandı ve moda haline geldi.

Genellikle binaların iç ve dış cephelerinde sarı ve kahverengi renklerin çeşitli tonlarındaki traverten mermerleri yoğun olarak kullanılmaktadır.”

Ürettikleri ürünlerin yüzde 95’ini ihraç ettiklerini ifade eden Çevik, “Bu yılın 7 aylık döneminde ihracatımızı yüzde 100 arttırarak 4 milyon dolara yükselttik.

Mermer üretiminde ve işlenmesinde dünyanın önde gelen ülkelerinden İtalya’nın yanı sıra, ABD ve İspanya’da binaların iç ve dış cephelerinde bizim mermerlerimiz kullanılıyor. Bu ülkelere 7 ayda 350 bin metrekare mermer bina kaplama malzemesi gönderdik” dedi.

İhracatı arttırmak için çalışmalarının sürdüğünü de belirten Çevik, yıl sonuna kadar 7.5 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevikler-mermer-ab-ve-abdye-ihracatini-arttirdi_5555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!