Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Dostu Yeşil Havaalanı Dönemi Başlıyor

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı "Yeşil Havaalanı Projesi" başlatıyor. Proje ile havaalanlarının bulundukları bölgede yaşayan canlılara olumsuz etki yaratmaması, bölgesel ve küresel kirliliğe yol açmasının engellenmesi, gürültü, hava ve su kirliliğinin engellenmesi sağlanacak. Gerekli kriterleri

Referans Gazetesi
Çevre Dostu Yeşil Havaalanı Dönemi Başlıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, çevreci havaalanları için kolları sıvadı. Yeşil havaalanlarına hizmet tarifelerinde indirimlerle teşvikler sağlanacak. 

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı "Yeşil Havaalanı Projesi" başlatıyor. Proje ile havaalanlarının bulundukları bölgede yaşayan canlılara olumsuz etki yaratmaması, bölgesel ve küresel kirliliğe yol açmasının engellenmesi, gürültü, hava ve su kirliliğinin engellenmesi sağlanacak. Gerekli kriterleri sağlayan havaalanlarına "Yeşil Havaalanı" unvanı verilecek ve bu çerçevede hizmet tarifelerinde indirimler ile teşvik sağlanacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, projeyle çevreye verilen rahatsızlıkların en aza indirileceğini belirtti. Arıduru, hava yolu şirketlerine yönelik denetimleri de artırdıklarını ve cezaların toplamının 8 milyon TL'ye ulaştığını söyledi.

Sektör yüzde 4-6 büyüdü

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün son dönemdeki faaliyetlerine yönelik olarak bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı düzenleyen Arıduru, yeşil havaalanı projesi ile çevre dostu havalimanları yaratılacağını anlattı. Arıduru, her ilçeye bir heliport projesinde ise günde 3-4 ruhsat vermeye başladıklarını ve heliport sahibi ilçe sayısının 100'ü aştığını ifade etti.

Sivil havacılık sektörünün krizden en az etkilenen sektörlerden olduğunu dile getiren Arıduru, Avrupa'da sektör yüzde 12 oranında küçülürken Türkiye'de ise yüzde 4-6 oranında artış gösterdiğine dikkat çekti.

Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'yı kapsayan D-8 ülkeleri ile işbirliğine de gidildiğini kaydeden Arıduru, özellikle Kuzey Afrika bölgesindeki işbirliği imkânlarının 10 milyar dolarlık pazar yaratabileceğini kaydetti. Arıduru, Türkiye'de 60 tane özel iş jeti bulunduğunu belirterek mevcut kriz ortamında sektöre 6 adet yeni iş jeti dahil olduğunu söyledi. Arıduru, 2009'un ilk 5 ayında iç hat yolcu sayısında yüzde 10, toplam yolcu sayısında ise yüzde 4 artış yaşandığını belirtti. Arıduru ayrıca, hava yolu işletmeleri bünyesinde bulunan uçak sayısının 2002-2008 yılları arasında yüzde 78 arttığı bilgisini verdi.
    
Denetimler sıkılaştırıldı

Soruları da cevaplandıran Arıduru, hava yolu şirketlerine 2006 yılı öncesinde "hiç yok" denecek kadar ceza kesildiğini, ancak bu tarihten sonra kesilen cezaların bugün itibariyle 8 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı. Bu konuda asla taviz vermeyeceklerini ve denetimlere önem verdiklerini kaydeden Arıduru, "Biz ne para cezası kesmek ne de başka cezalar vermek istiyoruz. Polis gibi olmak istemiyoruz ama hata gördüğümüzde kesmeye de devam edeceğiz" dedi. Arıduru, uçuşlarını engelledikleri hava yollarının da olduğunu belirterek, uçuşu riske eden hava yoluna izin vermeyeceklerini yineledi.

Airbus tipi uçakların ardı ardına yaptığı kazalardan sonra Türkiye'deki uçakların da denetlenip denetlenmeyeceği ile ilgili olarak Arıduru, "Bize gelen bir şey yok" dedi. Bu konularda genel olarak servis bültenleri yapıldığını ve nasıl bakım yapılacağının anlatıldığını belirten Arıduru, Türkiye'de Boeing ve Airbus uçak sayısının hemen hemen birbiri ile aynı olduğunu kaydetti. Arıduru, kazaların tek bir hata sonucu gerçekleşmediğine de dikkat çekti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-dostu-yesil-havaalani-donemi-basliyor_70462.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!