Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Düzeni Planlarının İki Yıla Bitirilmesi Hedefleniyor

Türkiye'nin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarının 2012 yılına kadar tamamlanacağı bildirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 12 Mayıs'ta onayladığı Antalya Burdur Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'na gelen itirazlara ve bölgede yaşanan sıkıntılara Burdur'da çözüm yolları arandı.

Zaman Gazetesi
Çevre Düzeni Planlarının İki Yıla Bitirilmesi Hedefleniyor

Türkiye'nin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarının 2012 yılına kadar tamamlanacağı bildirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 12 Mayıs'ta onayladığı Antalya Burdur Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'na gelen itirazlara ve bölgede yaşanan sıkıntılara Burdur'da çözüm yolları arandı. ÇED Genel Müdürlüğü ile Burdur Valiliği'nin birlikte düzenlediği toplantıda Antalya-Burdur ölçekli çevre planı ele alındı.

Burdur İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan ÇED Genel Müdürü Fevzi İşbilir, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçen ay Burdur'u ziyareti sırasında çevre düzeni ile ilgili konuların gündeme gelmesinin genel müdürlüğü harekete geçirdiğini bildirdi.

Yeni açılan ihalelerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 5 bölgede 19 vilayette daha çalışmalara başladıklarını kaydeden İşbilir, Van, Bitlis ve Muş planlarının bittiğini açıkladı. Bakanlığının hedefinin 2012 yılına kadar bütün Türkiye'nin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarının tamamlamak olduğunu ifade eden Genel Müdür İşbilir, "İstiyoruz ki Türkiye bundan sonra arazi kullanım kararlarını verirken belli bir plan çerçevesinde hareket etsin." dedi.
 

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-duzeni-planlarinin-iki-yila-bitirilmesi-hedefleniyor-_75376.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!