Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Çevre Felaketlerinin Sorumlusu ABD'

Küba Çevre Ajansı Başkanı Dr. Gisela Alonso, Çevre Mühendisleri Odası'nın davetlisi olarak geldiği Türkiye'de, dünyanın geleceğine ilişkin öngörülerini sıraladı.

Radikal Gazetesi/Ertuğrul Mavioğlu



b>TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle davet üzerine Türkiye'ye gelen Küba Çevre Ajansı Başkanı Dr. Gisela Alonso, "Enerji kaynaklarını hoyratça çarçur eden insanlık hiç yarını yokmuş gibi davranıyor. Dünyanın uzun yaşaması ABD'nin insanı hiçe sayan sisteminin çökmesine bağlı. Küresel ısınmayı durdurmak için kapitalizmin tüketim alışkanlıklarına son vermek dışında çıkar yol yok" dedi. Alonso, dünyanın geleceğine ilişkin öngörülerini şöyle sıraladı:

İklim değişikliğinden en çok yoksul ülkeler etkileniyor ama bu sorun, enerjinin gelişmiş ülkelerce sorumsuzca tüketilmesinden kaynaklanıyor.

Küresel ısınmada artık geri dönüş olanaksız, fakat sorun askıya alınabilir. Dünya halkları el ele verip geleceğini koruyabilir. Acilen ekonomik eşitliğin sağlanması, savaşların durdurulması, kimyasal gazların atmosfere salınımının önlenmesi için mücadele verilmeli.

Küba 'Enerji Devrimi'yle çevre mücadelesine büyük katkı sundu. On binlerce elektrik ampulü yerine enerji tasarruflu ampul takıldı. Aşırı enerji tüketen araç ve aletler yenisiyle değiştirildi.

Kyoto Protokolü yeterli değil. Dünya ölçeğinde enerji tüketimini azaltmak ve ABD'nin enerji politikalarına karşı çıkmak da gerekli.

Çocuklar ve yaşlılar çevreye en duyarlı kesim. Bunu sonuna kadar değerlendiriyoruz. Ayrıca Devrimi Koruma Komiteleri, Küba Devrimci Kadınları, Gençlik Tugayları da çevre için seferber.

Dünyanın yok oluşa sürüklenmesini önleyecek bir sihirli değneğim olsaydı, ABD hükümetinin ortadan kalkmasını isterdim. Çünkü başımıza gelen bu belaların sorumlusu onlar.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-felaketlerinin-sorumlusu-abd_54556.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!