Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Yönetmeliğinde Değişiklik

Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile işletmelere verilen çevre izin veya çevre izin ve lisansının geçerlilik süresi on yıldan beş yıla indirildi.

yapi.com.tr
Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Yönetmeliğinde Değişiklik

Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile işletmelere verilen çevre izin veya çevre izin ve lisansının geçerlilik süresi on yıldan beş yıla indirildi.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, katı yakıt yakan tesisler, asbest ürünleri işleme tesisleri, kapasitesi 100 ton/gün veya daha büyük olan toz deterjan üreten tesisler, beyaz eşya, araba, ahşap, metal boyası yapan büyük tesisler, şeker fabrikaları, atık depolama tesisleri, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı gazlar için depolama ve dolum tesisleri, ham petrol, petrol ürünleri depolama tesisleri, sondajlar, nüfusu 100 bin kişi ve üzeri olan kentsel veya evsel nitelikli atık su arıtma tesisleri gibi yönetmeliğin EK-1 ve EK-2 listesinde yer alan bazı işaretli tesisler, çevre izninin gürültü kontrol ile ilgili hükümlerinden muaf tutulacak.

Yönetmelik eklerinde yer alan işletmelerin, geçici faaliyet belgesinin alınmasından itibaren en geç altı ay içerisinde çevre izin veya çevre izin ve lisansının e-başvuru sürecini tamamlamaları gerekecek. Daha önce işletmelerin geçici faaliyet belgesinin geçerlilik süresinin sona ermesinden üç ay öncesine kadar, çevre izin veya çevre izin ve lisansının e-başvuru sürecinin tamamlanması gerekiyordu.

Yetkili mercinin e-başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra başvuruyu incelemesi için tanınan iki aylık süre 80 güne, şirketlerin kendilerine bildirilen eksiklikleri tamamlayarak yetkili merciye göndermesi için tanınan süre ise 15 günden 80 güne çıktı.

Daha önce 10 yıl süreyle geçerli olan işletmelere verilen çevre izin veya çevre izin ve lisansı beş yıl süre ile geçerli olacak.

İşletmenin en az üç yıl süre ile çalışmaması durumunda çevre izin ve/veya lisans alma süreci yeniden başlatılacak.

Yönetmeliğin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan işletmelerde de çevre izin veya çevre izin ve lisansı kapsamında yer alan ilgili mevzuatta belirtilen esas ve hükümlere uyulması ve emisyon sınır değerlerinin aşılmaması gerekecek.

Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce izin ve lisans müracaatında bulunan, ancak müracaatları sonuçlanmamış işletmelerin işlemleri, başvuruda bulundukları tarihte yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde yürütülecek. (AA)


 

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-kanununca-alinmasi-gereken-izin-ve-lisanslar-yonetmeliginde-degisiklik_76989.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!