Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevreci İnşaat Böyle Olmasa Gerek

Yapımına başlanılan ve zemin katı inşa edilen bir binanın içinden yükselen iki çam ağacı görenleri şaşırttı. Ortağının yakınlarının izin vermemesi nedeniyle ağaçları kesmediğini söleye inşaat sahiplerinden Enver Bektaş, “Çam ağaçlarını havalandırma boşluğu içinde bırakacaktık” dedi. Mahalle sakinlerinin mahkemeye başvurusu üzerine inşaat

Radikal Gazetesi
Çevreci İnşaat Böyle Olmasa Gerek

Yapımına başlanılan ve zemin katı inşa edilen bir binanın içinden yükselen iki çam ağacı görenleri şaşırttı. Ortağının yakınlarının izin vermemesi nedeniyle ağaçları kesmediğini söleye inşaat sahiplerinden Enver Bektaş, “Çam ağaçlarını havalandırma boşluğu içinde bırakacaktık” dedi. Mahalle sakinlerinin mahkemeye başvurusu üzerine inşaat durduruldu.

Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde Enver Bektaş ve Mustafa Pehlivan, 5 ay kadar önce, Konak Caddesi'ndeki bitişik arazilerinin üzerine ortak bina yapmak üzere anlaştı. İnşaatın temel kazı yapılınken, Mustafa Pehlivan yaşamını yitirdi. İnşaatı sürdüren Enver Bektaş, Pehlivan’a ait arsa üzerinde bulunan 2 çam ağacını kesmek istedi. Ancak, Mustafa Pehlivan’ın yakınları buna karşı çıktı.

Zemin katı tamamladı

Enver Bektaş bunun üzerine çam ağaçlarını ‘havalandırma boşluğu' gibi düzenlenmiş iki alan içinde bırakarak, binanın zemin kat inşaatını tamamladı. Bu sırada, mahalle sakinleri inşaat yapılan arazinin ‘yeşil alan' olduğu yolunda şikayet üzerine mahkeme kararıyla inşaat durduruldu.

Yörede ilgi odağı olan inşaatın sahiplerinden Enver Bektaş, Mustafa Pehlivan ile ortak olarak inşaat yapmaya karar verdiklerini ancak vefatından sonra bazı sorunlarla karşılaştığını belirterek, şunları anlattı:

“Temel açma çalışmaları sırasında ortağım Mustafa vefat edince ailesi, arazinin onun sahibi olduğu bölümü üzerinde bulunan çam ağaçlarının kesilmesini istemedi. Bunun üzerinde projede küçük değişiklik yaparak iki çam ağacının olduğu bölümü havalandırma boşluğuna dönüştürdük, ağaçları binanın içinden geçirdik. Binayı 4 kat olarak yapmayı düşünüyoruz. Bina yükseldikçe ağaçların dallarını budayacaktık. Bu şekilde ağaçlar kesilmeyecek, hem de bina yapılacaktı. İnşaat bittikten sonra aile izin verirse ağaçları kesebilirdik. Ancak çevre sakinleri, ağaçların bulunduğu bölümün ‘yeşil alan' olduğunu öne sürerek Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme dava sonuçlanıncaya kadar inşaatın durdurulmasına karar verdi. 4 aydan bu yana süren davanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Ardından inşaata kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevreci-insaat-boyle-olmasa-gerek_63306.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!